1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Erotettu Lehkosuo tyrmää Hongan rajut väitteet

Hongasta erotettu päävalmentaja Mika Lehkosuo piti tiedotustilaisuuden, jossa hän vastasi seuran koviin syytöksiin.

Mika Lehkosuo. Kuva: Lehtikuva

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava FC Honka ilmoitti viime viikolla purkaneensa päävalmentaja Mika Lehkosuon sopimuksen taloudellisten väärinkäytösten takia.

- Haluan oikaista minua kohtaan esitettyjä virheellisiä väittämiä. Asianajajani Hannu Kalkas ei ole saanut vastauksia siihen, mitä väärinkäytökset ovat. Haen oikeusteitse palkkojani, mikä on on oman ymmärrykseni mukan todellinen syy potkujeni taustalla, Lehkosuo sanoi. 

- Hongan väittämiä taloudellisia väärinkäytöksiä ei ole. Pyynnöistä huolimatta Hongan lakimiehiltä ei ole tullut tietoa väärinkäytöksistä, joista minua syytetään.

Ennen potkuja Helsingin Sanomat oli uutisoinut Lehkosuon hakevan oikeusteitse 34 392 euron palkkasaatavia Hongalta. Lehkosuon mukaan Honka ei ole maksanut palkkarästejä sovitun mukaisesti. 

- Myönnän, että minulla on hyvä palkka, mutta koen olevani sen arvoinen. Tein Hongan kanssa uuden sopimuksen 20.6.2013, jossa vanhan sopimuksen pituutta lisättiin kahdella vuodella.  Olen saanut palkat ajallaan vain kerran viime vuonna. Kun talousvaikeudet alkoivat, alensin palkkaani 15 % puolentoista vuoden ajaksi.

- Tein maksusuunitelman Hongan kanssa, jonka Jouko Harjunpää allekirjoitti 30.10.2013 rästissä olevista maksuista. Maksut olisi pitänyt suorittaa 1.12, 15.12 ja 31.12. Yhtäkään maksuista ei ole suoritettu. 

"En halua lähteä mukaan loanheittoon"

Julkiseen sanasotaan Hongan johdon kanssa Lehkosuo ei aio lähteä.

- En halua lähteä mukaan loanheittoon. Lähden faktapohjalta. Se on tyylin myös valmennuksessa.

Potkuilla ei ole Lehkosuon mukaan vaikutusta hänen pestiinsä Mixu Paatelaisen apuvalmentajana maajoukkueessa.

- Marco Casagrande soitti perjantaina ja juttelin Mixu Paatelaisen kanssa. Ja pääsääntöisesti jatkan maajoukkueen valmennustiimissä. Aika näyttää mitä muuta tulen tekemään Palloliiton kanssa.

Petri Hänninen, Yle Urheilu