Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaisnaisten ykköskisa edessä – ”Tähän kilpailuun on vaikea löytää yllätysnimiä”

Torstai on toivoa täynnä, jos vanhaa suomalaista sananlaskua uskotaan. Onko se onnenpäivä myös suomalaisille naishiihtäjille?

urheilu
Marit Björgen, Therese Johaug, Charlotte Kalla, Heidi Weng ja Aino-Kaisa Saarinen
Löytyykö tästä ryhmästä tämän päivän mitalistit? Letkaa johtaa Marit Björgen, häntä seuraavat Therese Johaug, Charlotte Kalla, Heidi Weng ja Aino-Kaisa Saarinen.Lehtikuva

*KRASNAJA POLJANA. *Tänään Sotshin olympiakisojen hiihdossa on ohjelmassa suomalaisten naishiihtäjien paljon odotettu ja hehkutettu 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikakisa.

Yle Urheilun asiantuntija Pirjo Muranen myöntää, että tälle päivälle on kasautunut suuria odotuksia. Niin Anne Kyllönen, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen kuin Aino-Kaisa Saarinenkin ovat todenneet, että tämä on heidän ykköskisansa.

- Odotan hyviä hiihtoja ja sijoituksia. Tämä on niin monelle suomalaisnaiselle se ykkösmatka, joten palkinnoille pitäisi päästä.

Urheilijan olemus kertoo paljon

Anne Kyllönen sairastui Tour de Skin jälkeen ja on ollut Sotshin olympiakisoissakin hieman toipilaanoloinen. Tiistain sprintti kertoi kuitenkin, että Kyllönen on iskussa.

- Annen hiihto on mennyt oikeaan suuntaan ja sekä Krista että Kerttu olivat hyviä jo yhdistelmäkisassa. Toivottavasti tuo kisa aukaisi paikat, ja he ovat palautuneet hyvin.

Aino-Kaisa Saarinen on uhkunut koko kisojen ajan tervettä itseluottamusta, ja hänen olemuksensa on kertonut paljon siitä, miten hyvin hän on valmistautunut kisoihin.

- Urheilija kertoo paljon olemuksellaan siitä, millainen on hänen itsevarmuutensa ja rentoutensa. Aikku selvästi tietää, mitä haluaa. Hän on ollut hyvin luottavainen ja tähdännyt kovasti juuri tähän. Halua häneltä ainakin löytyy.

Kovat ovat kovia edelleen

Vaikka suomalaiset haaveilevatkin mitalia tästä kympin kisasta, ei sen saavuttaminen ole helppo kenellekään. Etenkin kun lähtöviivalle asettuvat jälleen sellaiset nimet kuin Marit Björgen, Therese Johaug, Charlotte Kalla ja ilmeisesti myös norjalaislehtien mukaan jalkapöydän murtumasta kärsivä Justyna Kowalczyk.

- Marit ei hiihtänyt sprintissä loppuun asti, joten hänelle jäi varmasti voimia tähän kisaan. Toisaalta näitä muitakaan ei sprintissä nähty, Muranen sanoi.

- Tähän kilpailuun on vaikea löytää yllätysnimiä. Kovat ovat kovia, joten samat nimet, mitä on maailmancupissa nähty kärjessä, ovat kärjessä tässäkin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat