Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ratkaisija Voutilaiselle kehuja - Pirnes debytoi Kärpissä

Tapparan vahva loppu varsinaisella peliajalla sekä onnistuminen voittolaukauskilpailussa nosti tamperelaiset kahden maalin takaa voittajaksi Oulussa Käppiä vastaan.

urheilu
Tapparan pelaajia
Tomi Hänninen

Vieraat tekivät kaksi maalia ilman maalivahtia reilussa minuutissa ja tasoittivat varsinaisella peliajalla 3-3 ajassa 59.53. Voittolaukauskilvan ratkaisi Tapparan Jukka Voutilainen ainoana onnistujana.

Voittamalla tänään kirvesrinnat tasasivat voitot kahden kärkijoukkueen välillä 2-2. Myös pisteet ovat neljän pelin jälkeen tasan 6-6. Kumpikaan joukkue ei saanut yliotetta kevään mahdollisia kohtaamisia varten.

Kahden maalin mies Antti Erkinjuntti oli tyytyväinen voittoon, joka oli tärkeä parin heikomman pelin jälkeen:

- Nyt oli tärkeintä saada kelkka käännettyä parin heikomman pelin jälkeen. Kolmannen erän alussa ehkä ylihyökättiin ja se tarjosi Kärpille mahdollisuuden maalipaikkoihin. Onneksi joukkueesta löytyi luonnetta takaa-ajoon. Ensimmäisessä maalissani lauoin pakin jaloista. Viime hetken tasoitusmaali tuli sitten terävällä kurotuksella irtokiekkoon, makusteli Erkinjuntti.

Myös Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli pelin jälkeen tyytyväinen:

- Todella hyvä voitto meille. Voutilaisen johtama ykkösketju (laidoilla Erkinjuntti ja Kuusela) hilasi meidät toisessa erässä Kärppien edelle. Ihan lopussa jaksettiin vielä puristaa, hyrisi Rautakorpi tyytyväisenä.

Kärppien kokoonpanossa ensimmäisen kerran pelannut Esa Pirnes vertaili Ruotsin ja Suomen liigojen pelitapaeroja:

- Aivan erilaista peliä täällä pelataan kuin Ruotsissa. Siellä pelataan nopeammin pystyyn, täällä taas pidetään kiekkoa enemmän. Hyvä pelihän tämä oli. Tapparan puolustus ei liikaa tilaa tarjonnut. Jokunen paikka siinä itsellä oli.

Tämä paluu Ouluun nosti tunteet pintaan. Viidentoista vuoden aikana täällä ei ole tullut oltua kuin kesäisin. Nyt on ollut yhtä hullunmyllyä, mutta mukava oli palata, kommentoi Pirnes.

Kärppien valmennuksesta tällä hetkellä vastaava Mikko Mannerkin piti peliä hyvänä tappiosta huolimatta:

- Hyvä pelihän tämä oli. Avauserä oikein hyvä. Toisessa Tappara vähän hallitsi. Kolmannessa kaivettiin Kärppä-sydän esiin ja noustiin hienosti johtoon siitä huolimatta, että toisen erän alussa yksi hyökkääjä (Joonas Kemppainen) tippui kokoonpanosta.

- Harmi, ettei johtoa kyetty pitämään. Oli siinä lopussa meillä purkupaikka, mutta ei saatu sitä tehtyä. Rankkareilla on tänä vuonna voitettu monesti, nyt hävittiin.

Voiton Tapparalle rankkareilla ratkaissut Jukka Voutilainen näytti olevan iso pala joukkueessa. Paita housun kauluksen alla pelaava Voutilainen kaivoi ison määrän tärkeitä aloitusvoittoja. Hän rytmitti myös ketjunsa peliä mainiosti.

Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat