Olympiavoittaja kesti kovat paineet: "Olin maani suuri toivo"

Darja Domratsheva toi Valko-Venäjälle Sotshin olympialaisten ensimmäisen mitalin voitettuaan naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailun.

urheilu
Valko-Venäjän Darja Domratsheva saapuu maaliin maansa lipun kanssa.
Darja Domratsheva ei pettänyt valkovenäläisten odotuksia.EPA / Hendrik Schmidt

Valko-Venäjä pääsi tiistaina juhlimaan ensimmäistä mitaliaan Sotshin olympialaisissa. Mitalitili aukesi kultaisena, kun Darja Domratsheva voitti melko ylivoimaiseen tapaan naisten ampumahiihdon 10 kilometrin takaa-ajokilpailun,

- Olin todella rauhallinen ennen kilpailua, vaikka olinkin maani suuri toivo. En lukenut lehtiä, mutta tiesin kaikkien odotusten kohdistuvan minuun, Domratsheva kertoi kilpailun jälkeen.

27-vuotias Domratsheva on maansa suurin tähti Sotshin olympialaisissa. Takaa-ajokilpailuun valkovenäläinen starttasi pikakilpailun tulosten perusteella yhdeksäntenä noin 30 sekuntia ensimmäisenä ladulle lähteneen Slovakian Anastasia Kuzminan perään.

Vahva hiihdon ja hyvän ammunnan yhdistelmä nosti Domratshevan tiistaina selvästi kärkeen. Ainoan sakkonsa hän ampui viimeisellä paikalla, kun kilpailu oli jo käytännössä ratkennut.

- Yritin ottaa opikseni pikakilpailun virheistä. Olen tyytyväinen siihen, että ammuntani sujui noin hyvin.

Kun venäläisurheilijat olivat pudonneet takaa-ajon ratkaisevasta mitalitaistosta, kannusti Sotshin yleisö voimakkaasti voittoon hiihtänyttä Domratshevaa.

- OIen yleisölle todella kiitollinen saamastani kannustuksesta. Voin myös kuvitella äitini Minskissä istumassa television ääressä ja sen, kuinka iloiseksi hän tuli.

Norjan Tora Berger nosti itsensä sijalta 10 hopealle. Vielä kovemman nousun teki pronssia napannut Slovenian Teja Gregorin, jonka kilpailu käynnistyi sijalta 15.

- Rata oli raskain, mitä olen kokenut. Kun huomasin mahdollisuuteni mitaliin, yritin vain kovemmin ja kovemmin, Gregorin sanoi.

Lähteet: AP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat