Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät kaatui tulikuumaan liigaryhmään - "Lukko on nyt hyvällä tiellä"

Rauman Lukko porskuttaa voitosta voittoon. Kärpät koki SM-liigan pienimmän kiekkokaupungin mahdin Äijänsuolla.

urheilu
janne keränen
Tomi Hänninen

Rauman Lukko ja Oulun Kärpät olivat tällä kaudella kohdanneet neljä kertaa aiemmin. Kärpät oli voittanut kyseisistä kamppailuista kolme.

Sarjakärki Kärpillä oli kaksi runkopelaajaa Lasse Kukkonen, Juhamatti Aaltonen ja päävalmentaja Lauri Marjamäki Leijona-joukkueen muka olympiakisoissa, mutta oululaisten laajasta materiaalista oli nuo menetykset saatu paikattua. Sarjan neljän parhaan joukkoon haluavalle Lukolle Kärpät oli erinomainen mittari.

Avauserä oli erittäin tasainen. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja virheitä vältettiin tiukasti. Erän loppua kohti vierasjoukkue alkoi saada hieman otetta pelistä, se loi muutaman vaarallisen maalintekotilanteen Ryan Zapolskin vartioiman Lukkomaalin edustalle.

Ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin kotijoukkue, lukkopuolustaja Jesse Virtanen antoi erinomaisen pystysyötön oikeaan laitaan Lauri Tukoselle. Tukonen ajoi itsensä B-pisteen kaarelle ja ampui napakasti kiekon vasempaan ylänurkkaan. Jussi Rynnäs Kärppä-maalissa ei laukaukselle voinut mitään.

Toinenkin erä eteni lähes samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin, poikkeuksena se, että Lukko oli ehkä niukasti niskan päällä. Erää oli pelattu vajaat kahdeksan minuuttia, kun Kärppä-puolustukselle tuli paha virhe. Lukon neloskentän sentteri Filip Riska karvasi ylhäältä hyökkäyssiniviivalta ja oululaispuolustaja pelasi tilanteen löysästi.

Riska huitaisi saadakseen kiekon irti kärppäpelaajan mailasta, mutta kiekko singahtikin kohti maalia ja kun Jussi Rynnäskin uinui tilanteessa, niin kiekko sujahti verkon perille. Erän lopussa Kärpät pääsi kahden Lukko jäähyn ansiosta vyöryttämään peliä raumalaismaalille, mutta ei onnistunut kavennusosuman teossa.

Humlin kasetti ei kestänyt

Päätöserä ja varsinkin sen loppu tekivät oikeutta illan hyvätasoiselle Liiga-ottelulle. Lukko haki erän alkupuolella lisäosumia, mutta ei siinä onnistunut. Lukko sai pelata viisi minuuttia ylivoimaa, kun Kärppien hyökkääjä Ivan Huml turhautui ja yritti potkaista Lukon kapteeni Harri Tikkasta. Humlille tuomittiin tilanteesta oikeutetusti viiden minuutin jäähy.

Lukko ei ylivoimassaan onnistunut vaan Kärpät oli jopa lähempänä maalin tekoa. Kärppien tiukka takaa-ajo palkittiin, kun Juho Keränen niittasi kiekon ohi, hyvin pelanneen Ryan Zapolskin. Maalia lähemmäs ei oululaisten kiri kuitenkaan joukkuetta tuonut, vaikka aivan lopussa Kärpät otti Jussi Rynnäksen pois maalilta ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Huikea loppu ottelulle ja reilut 3600 katsojaa Äijänsuon lehtereillä saivat lipunhinnalle vastinetta. Lukko nousi voittonsa ansiosta sarjassa kolmanneksi, ohi JYPin.

Lukkohyökkääjä Janne Keränen muistutti voiton tärkeydestä. - Oli kovatasoinen, tiukka peli, otettiin todella tärkeä voitto, Keränen kertoi.

- Lukko on nyt hyvällä tiellä, ketjut ovat alkaneet löytää muotonsa ja maalivahtipeli antaa illasta toiseen mahdollisuuden voittoihin, Keränen valotti Lukon viimeaikaisia hyviä otteita.

Paluumuuttaja Esa Pirnes ei tappion jälkeen painanut päätä pensaaseen. - Lukko onnistui paremmalla prosentilla maalinteossa. Kyllä nyt tiivistetään peliä, eli playoffs-kiekkoa tämä alkaa jo olla, tokaisi Pirnes.

Mika Heino, Rauma

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat