Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vatasella lentävä alku olympiatasolla - "Nyt alkavat haasteet"

Sami Vatanen on kerännyt Sotshin olympiaturnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa neljä syöttöpistettä. Vatanen kiittelee pakkipariaan Kimmo Timosta hyvästä yhteistyöstä.

urheilu
Sami Vatanen.
Tomi Hänninen

ADLER. Sami Vatanen on loistanut Sotshin olympiaturnauksessa omilla vahvuuksillaan. Vahvalla luistelulla, taitavalla kiekonkäsittelyllä ja oivaltavalla pelinäkemyksellä varusteltu 22-vuotias Anaheim-puolustaja on kerännyt uransa kahdessa ensimmäisessä olympiaottelussa jo neljä syöttöpistettä.

Perjantain Norja-ottelussa Vatanen alusti komealla keskialueen avauksellaan Teemu Selänteen historiallisen 21. olympiamaalin.

- Totta kai se on kiva saada heti onnistumisia alusta lähtien. Niitä tuli laajalla rintamalla koko joukkueelle. Se varmasti helpottaa tulevien otteluiden suhteen, Vatanen kommentoi ottelun jälkeen.

Vatasen mukaan Leijonien paketti oli Norja-ottelussa huomattavasti paremmin kasassa kuin torstain avausottelussa Itävaltaa vastaan.

- Saimme paremman alun kuin viimeksi. Lähdimme heti alusta lähtien jyskyttämään. Pääsimme aika ajoissa johtoon ja pystyimme pitämään sen. Pidimme tasoa ihan hyvin yllä. Jatketaan samaan malliin ja yritetään kehittää peliämme eteenpäin. Nyt alkavat haasteet.

- Keskityimme hoitamaan oman pään huolella. Pääsemme sitä kautta hyökkäämään paremmin. Se näkyi nyt taululla. Huomenna katotaan taas videoita siitä, mitä teimme tänään. Lähdetään siitä parantamaan kohti Kanada-peliä, Vatanen totesi.

Vatanen on saanut nauttia Sotshissa Kimmo Timosen kokemuksesta. Vatasta 17 vuotta vanhempi Leijona-veteraani on turvannut hyökkäävän puolustajan selustan.

- Ihan hyvin on mennyt, eikä ongelmia ole ollut. Pelini ei pitäisi olla ainakaan pakkiparista kiinni. Aika kovan luokan pelaaja on siinä. Hauskaa on ollut, koitetaan jatkaa samaan malliin. Tiedän, että hän on siellä paikkailemassa virheitäni.

Olympiaturnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussaan peräti 14 maalia mättänyt Suomi on seuraavan kerran tositoimissa sunnuntaina. Sotshin avausviikko huipentuu Suomen ja Kanadan väliseen kamppailuun, jossa ratkaistaan suoraan puolivälieriin etenevä B-lohkon voittaja.

- Me lähdemme hyvällä itseluottamuksella voittamaan sitä peliä, aivan niin kuin jokaista ottelua. Pikkuhiljaa aletaan kääntää katseita sitä kohti. Käydään vähän läpi videolla, mitä he ovat tehneet, Vatanen kertoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat