Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Shefki Kuqi on FC Hongan uusi päävalmentaja

Suomen entinen maajoukkuehyökkääjä Shefki Kuqi on pestattu Veikkausliigan FC Hongan päävalmentajaksi.

urheilu
Shefki Kuqi
Shefki KuqiVille Miettinen

Shefki Kuqi on valittu espoolaisen FC Hongan päävalmentajaksi. Seura kertoi asiasta tiedotteessa kotisivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

FC Hongan pitkäaikainen päävalmentaja Mika Lehkosuo erotettiin reilu viikko sitten. Seuran mukaan erottamisen syynä olivat Lehkosuon taloudelliset väärinkäytökset. Lehkosuo on kiistänyt seurajohdon väitteet.

"Sheriffi" on suorittanut valmentajantutkintoa Skotlannissa, mutta valmennuspesti Hongassa on hänelle uran ensimmäinen. Sopimus kattaa tulevan kauden ja siinä on myös optio kaudelle 2015. Kuqi aloittaa tehtävässään välittömästi ja hänen tiimissään apuvalmentajana tomii Boris Wistuba.

- FC Hongan brändin ytimessä on taistelu ja loppuun asti yrittäminen. Itselleni ja uskoisin että suurimmalle osalle suomalaisista jalkapallon kannattajista Shefki Kuqi edustaa näitä arvoja puhtaimmillaan. Shefki on opiskellut oman pelaajauran jälkeen valmentamista Brittein saarilla arvostetuissa valmennusinstituuteissa ja hänellä on palava halu tulla valmentajana kansainvälisesti yhtä menestyksekkääksi kuin pelaajana, Hongan toimitusjohtaja Tero Auvinen kertoi seuran tiedotteessa.

Kosovolaislähtöinen Kuqi aloitti pääsarjauransa Mikkelin Palloilijoissa vuonna 1995. Hän pelasi Iso-Britanniassa yli kymmenen vuotta ja edusti viimeksi skotlantilaista Hiberniania viime kaudella.

Härkämäisestä tyylistään tunnettu Kuqi pelasi 62 A-maaottelua Suomen maajoukkueessa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat