Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpillä nuorta ja vanhaa voimaa voitossa Ässistä

Ässät taipui jo viidennen kerran tällä kaudella Kärpille. Tällä kertaa lukemat olivat Porissa 1-4.

urheilu
Kärpät juhlii.
Tomi Hänninen

Ässät joutui antamaan Kärpille heti avauserässä kolmen maalin siiman ja peli oli käytännössä ohi. Loppunumerot 4-1 vieraille tiesivät sitä, että Kärpät otti tämän kauden neljännen kolmen pisteen voittonsa Ässistä.

Viidennen, eli kauden toisen kohtaamisen Oulun pojat voittivat voittomaalikisassa Porissa viime lokakuussa.

- Hieno voitto kahden tappion jälkeen. Kiirastuli on ohi. Ennen kaikkea joukkueessa on hyviä persoonia ja Kärppä-sydämen kantajia. Hyvä molari sekä alivoima ja voitto kotiin, kiteytti oululaisten vt-valmentaja Mikko Manner.

Vaikka Kärppien tehoista vastasivatkin pääosin tutut pelimannit Mika Pyörälä (2+0) ja Jari Viuhkola (0+2) sekä Esa Pirnes (1+0), niin löytyi porukasta nuorempaakin osaamista. Sebastian Aho pelasi ensimmäisen liigamatsinsa ja antoi syötön Saku Mäenalasen tekemään Kärppien kolmanteen osumaan.

- Ei mikään hirmuinen taidonnäyte tai huippusuoritus mutta hyvä fiilis, että tehopiste tuli. Pitää vain saada kroppaan voimaa, että pystyy pelaamaan liigassa. Sen totesin tänään, ettei vielä illasta toiseen olla kunnossa, totesi vasta 16-vuotias Aho.

- Olen pelannut viime kaudella kymmenisen A-junnumatsia plus pudotuspelit. Ensi kaudella olisi halu aloittaa heti liigassa. Mitään sormia näpsäyttämällä se ei kuitenkaan onnistu, puhkui kevään 18-vuotiaiden omiin MM-kisoihin tähtäävä Aho.

Simon Suoranta joutui jättämään Isomäen hallin jään toisen erän lopulla, mutta palasi takaisin päätöserään. Mies meni omaan taklausmiinaansa ja loukkaantui, mutta miten?

- Banaani vatsalaukusta putosi ja mies selvisi pelkällä säikähdyksellä, kommentoi Manner hieman leikkisesti sattunutta.

Ässien pääpäsmäri Pekka Virta otti tappion tyynesti

- Fakta oli se, että tulimme hyvin peliin. Hyvää jääkiekkoa, mutta sitten kaksi maalia. Ei haluttu puolustaa loppuun asti. Se on ollut läpi kauden ongelma. Katsellaan metrin päässä ja tuollaiset C-junnumaiset maalit syövät fiilinkiä. Toinen erä oli jo hyvä. Lopussa kokeiltiin selkärankaa, Virta sanoi.

Virta otti aikalisän kolme ja puoli minuuttia ennen päätöstä ja Juuso Riksmanin ulos maalilta. Ei auttanut ylivoimapelikään.

Mitä sitten totesi Ässien peräpään numero 33 Tommi Taimi, kun allekirjoittanut tivasi häneltä ajatuksia kolmella sanalla kolmen maalin takkiin tulleesta iltapuhteesta?

- En keksi mitään, tokaisi Taimi ja laukoi sanomansa prikulleen niin kuin Ässien esityksen voi noteerata.

Jouko Färd, Pori

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat