Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää

Maze juhlii toista olympiavoittoaan – Poutiainen onnistui

Tina Maze voitti naisten suurpujottelussa Anna Fenningerin seitsemän sekunnin sadasosan turvin.

urheilu
Slovenian Tina Maze alppirinteessä.
Katso mitalikolmikon laskut jutun yläpuolelta

Slovenian Tina Maze voitti tiistaina naisten suurpujottelun olympiakultaa. Maze voitti Sotshissa aiemmin myös syöksylaskun jaetusti Sveitsin Dominique Gisinin kanssa.

Maze johti kilpailua jo avauskierroksen jälkeen. Neljäntenä avauslaskun jälkeen ollut Itävallan Anna Fenninger onnistui toisellaan mainiosti ja nousi kärkeen. Maze vaikutti jo menettävän johtonsa, mutta puristi radan loppuosuudella voittoon seitsemän sekunnin sadasosan turvin.

Fenninger oli toinen. Kilpailussa Vancouverin 2010 olympiavoittoaan puolustanut Saksan Viktoria Rebensburg nousi pronssille jättäen avauskierroksen kolmanneksi laskeneen Italian Nadia Fanchinin neljänneksi.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen hopeamitalissa kiinni ollut Ruotsin Jessica Lindell-Vikarby oli toisella kierroksella vaisu ja jäi seitsemänneksi.

Tanja Poutiainen onnistui kauden tasoonsa nähden kohtuullisesti. Suomalainen laski ensimmäisen kierroksen varmasti ja oli sen jälkeen sijalla 12.

Toisella kierroksella Poutiainen teki pari selkeätä virhettä ja jäi hieman ensimmäisen kierroksen vauhdistaan. Poutiainen oli lopulta jaetulla sijalla 14.

Kilpailun toinen kierros viivästyi hieman tiiviin lumisateen ja sumun vuoksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat