Hopeaa! - Saarinen ja Niskanen parisprintin kakkoseksi

Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen ottivat parisprintin hopeaa. Norja oli saanut suksensa kuntoon ja oli liian vahva.

urheilu
Kerttu Niskanen (vas.) suukottaa Aino-Kaisa Saarista (oik.) poskelle kilpailun jälkeen.
Lehtikuva

Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen hiihtivät hopealle Sotshin olympiakisojen naisten parisprintissä. Norjan Ingvild Östberg ja Marit Björgen olivat ylivoimaisia, mutta Suomi oli yhtä ylivoimaisesti kakkonen.

Lähtölaukauksen jälkeen Norjan Ingvild Östberg meni johtoon, mutta Aino-Kaisa Saarinen otti pian paikkansa kärjessä. Saarinen toi Suomen ensimmäisenä vaihtoon, mutta Norja ja Ruotsi olivat heti kannoilla. Toisella osuudella Marit Björgen pisti ison vaihteen päälle. Kerttu Niskanen joutui antamaan vajaat kolme sekuntia periksi. Suomi vaihtoi toisena ja Ruotsi kolmantena.

Kolmannella osuudella Saarinen otti Östbergiä kiinni ja jätti Ruotsin Ida Ingemarsdotteria. Suomi oli reilut 1,5 sekuntia Norjaa jäljessä vaihdossa. Sen jälkeen Björgen pääsi taas ladulle ja jätti Niskasen viiden sekunnin päähän. Takaa tuleviin oli kuitenkin eroa turvallisesti.

Björgen pääsi ankkuriosuudelle 4,5 sekuntia ennen Niskasta. Kolmantena oleva Saksa oli jo 12 sekuntia kärjestä. Björgen piti viimeiselläkin osuudella hurjaa vauhtia ja eroa Suomeen tuli peräti 9 sekuntia. Pronssia otti kovan kirikamppailun jälkeen Ruotsi, joka hävisi Suomelle yli 10 sekuntia. Neljäs oli Saksa.

Naisten parisprinttiin kohdistuivat koko Suomen joukkueen suurimat mitalidotukset. Myös kultaodotuksia oli ilmassa. Mitali saatiin, mutta suksiongelmista koko kisojen ajan kärsinyt Norja oli tällä kertaa liian vahva.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat