1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Kippis, moi, ole hyvä"

Erik Karlssonin siniviivalämäri upotti Leijonien olympiaunelman kullasta. Ruotsalaistähti nosti Henrik Lundqvistin joukkueensa ykkössankariksi.

Kuva: Tomi Hänninen

Ruotsin olympiafinaaliin 2-1-voittomaalillaan johdattanut Karlsson esiintyi hikikarpalot otsassa välierän jälkeen. 

- Olipa tiukka matsi, ihan sitä mitä odotettiin. Suomi ei saanut lopussa montaakaan vastaiskua ja pidimme vastustajan maalipaikat todella vähissä, iloitsi Karlsson kolmannen erän esityksestä.

Vaikka Suomella jäi luu käteen viidestä ylivoimasta ja muun muassa puolitoista minuuttia kestäneestä kahden miehen erikoistilanteesta, niin Karlsson piti Leijonien ylivoimaa kaiken kaikkiaan vaarallisena.

- Lundqvist otti alivoimalla monta pahaa kutia. Maalivahtimme toi joukkueelle turvaa juuri silloin kun sitä eniten tarvittiin.

Leijonien ainoa maali syntyi Olli Jokisen lavasta. Ruotsalaisleirin mielestä tilanne haiskahti paitsiolta.

Karlsson näki sen sijaan, että linjatuomareilla oli kinkkisessä tilanteessa mahdollisuus viheltää joko paitsio tai sitten jättää se kokonaan noteeraamatta - kuten kävikin.

Mitä terveisiä haluat lähettää Suomen suuntaan?

- Jarkko Ruutu ja kumppanit ovat opettaneet minulle vain ne rumat sanat, mitä minä voisin tähän nyt sanoa. No sanotaan sitten "kippis, moi, ole hyvä", virnisti Karlsson lähtiessään.