Suora

 • Miesten 15 km, takaa-ajokilpailu, Nove Mesto
 • Miesten pujottelun 2. lasku, Wengen
 • Miesten pujottelun 2. lasku, Wengen
 • Urheilustudio 19.1.
 • Seiser Alm, Italia
 • Miesten takaa-ajokilpailu, Ruhpolding
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Titisee-Neustadt
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Titisee-Neustadt
 • Lentopallon Suomen cup, miesten loppuottelu VaLePa - Savo Volley
 • Lentopallon Suomen cup, miesten loppuottelu VaLePa - Savo Volley
 • Urheiluruutu
 • NHL-varauksesta mitättömäksi - Jonathan Iilahti pelasti uransa rikkomalla jääkiekon tabun
 • Urheiluruutu

Naishiihtäjien urakalle päätös – ”Tulossa punaisen ja valkoisen värin juhlaa”

Naishiihtäjien olympiaurakka päättyy 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisaan. Yle Urheilun asiantuntija uskoo tuttujen nimien olevan taas kärjessä.

urheilu
Krista Lähteenmäki kuvassa
Krista Lähteenmäki oli mukana Suomen hopealle hiihtäneessä viestijoukkueessa.Lehtikuva

KRASNAJA POLJANA. Naishiihtäjien olympiaurakan päätös on enää 30 kilometrin päässä. Kisa hiihdetään päivän lämpimimpään aikaan, joten urheilijoiden pitää olla yhä enemmän tarkkana nestetankkauksen kanssa niin ennen kisaa kuin kisan aikana.

- Keli on todennäköisesti suhteellisen liukas, mutta jos keli alkaa vettyä, saa suksen vaihdosta hyötyä viimeisille kierroksille. Uskon, että tästä tulee nopea 30 kilometriä, ehkä vain noin tunnin ja vartin kestävä kisa, Yle Urheilun asiantuntija Pirjo Muranen sanoi.

Kisassa hiihdetään sekä niin sanottu punainen että sininen lenkki kolmeen kertaan, joten hiihtäjät saavat taas taistella kovassa olympiakukkulan nousussa. Muranen uskoo, että hiihtäjät kunnioittavat nousua sen verran, ettei siinä kukaan lähde hötkyilemään.

- Tosin naisten kisassa tullaan totutusti pitämään alusta lähtien reipasta vauhtia yllä, toisin kuin miesten kisassa.

Roposen kisavire testataan

Suomen nelikossa on uusi nimi kehissä, sillä Riitta-Liisa Roponen osallistuu ainoastaan tälle päätösmatkalle. Roponen on kuitenkin ollut koko ajan joukkueen mukana, ja Murasen mielestä nyt testataankin se, miten Roponen on pystynyt pitämään kisavirettään yllä

- Hän on sanonut olevansa kauden parhaassa kunnossa, joten odotan hyvää suoritusta. Muut menevät tämänkin kisan varmaan sillä hurmoksella, mitä ovat saaneet aikaisemmista suorituksista, hän sanoi viitaten Aino-Kaisa Saariseen, Kerttu Niskaseen ja Krista Lähteenmäkeen.

Murasen mukaan suomalaisilla on mahdollisuuksia jopa kärkitaistoon, mutta ainakin kymppisakkiin. Vaikka esimerkiksi Saarinen ja Niskanen ovat urakoineet Sotshin kisoissa kaikilla matkoilla, on tällä viikolla ollut pitkät palautusajat, joten Muranen ei usko aikaisempien starttien vaikuttavan.

- Kun on kunnossa, niin palautuukin paremmin. Krista on tästä kolmikosta ”tuorein”, joten hän varmaan tekee nousujohteisen kisan ja saa viimeisille kilometreille lisää kierroksia.

Mikä on Kallan kunto?

Ennakkosuosikit tulevat jälleen kerran tutusta joukosta. Muranen listaa voittajasuosikeiksi Charlotte Kallan, Therese Johaugin, Heidi Wengin ja Marit Björgenin, jos keli pysyy liukkaana. Myös Yhdysvaltojen Elisabeth Stephen saattaa olla mukana kärkikamppailussa, mutta ei mitalikamppailussa.

- Kristin Störmer Steiran yhdistelmäkilpailu (23.) meni penkin alle, joten nyt pitäisi petrata. Muuten on todennäköisesti tulossa jälleen punaisen ja valkoisen värin juhlaa, Muranen sanoi.

- Kalla olisi muuten ehdoton ennakkosuosikki, mutta hänkin on potenut flunssaa ja asunut sen takia jopa alhaalla pari päivää. Kuinka isoista oireista on kysymys ja onko tauti vaikuttanut lihaksistoon, se heittää väkisinkin kysymysmerkin ilmaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat