Suora

  • Tukholman Dota 2 -major: Pudotuspelit
  • Jalkapallon EM-karsinnat: Italia - Suomi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Taitoluistelun MM: loppunäytös
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheilustudio
  • Mäkihypyn MC: Tshaikovski, naisten kilpailu
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäki
  • Planica, miesten lentomäen kilpaillu

USA:lla silkkikädet, superpakki ja työhevonen – seuraa heitä!

Suomi kohtaa Sotshin olympialaisten pronssiottelussa vauhdilla ja taidolla kyllästetyn pohjoisamerikkalaisryhmän.

urheilu
ryan suter jonathan quick sidney crosby
Ryan Suter on jenkkipuolustuksen kulmakivi.Tomi Hänninen

*ADLER. *Yhdysvaltain joukkue lukeutuu siihen kategoriaan, josta on vaikeaa valita kolme seurattavaa pelaajaa. NHL-tähdistä rakennettu joukkue vilisee huippuyksilöitä ja monipuolisuutta, joten valinnanvaraa olisi.

Yle Urheilu valitsi Sotshin olympialaisten viimeiseen seuraa heitä -juttusarjan osaan taitoa, jämäkkyyttä ja taistelutahtoa. Kotikatsomoissa kannattaa kuitenkin seurata tiiviisti nopean ja taitavan joukkueen jokaista yksilöä.

Patrick Kane

Buffalossa varttunut Kane varattiin Chicagoon kesällä 2007 koko NHL Draftin ensimmäisenä ja sen jälkeen laitahyökkääjän ura on ollut lähes pelkkää juhlaa. Vasta 25-vuotias taituri on voittanut Chicagossa jo kaksi Stanley Cupia, mutta on jäänyt maajoukkueessa kanadalaisten varjoon.

NHL:n pistepörssissä viidentenä oleva Kane (27+36=63) on taitotasoltaan maailman ehdotonta eliittiä. Vikkeläkinttuisen laiturin kädet ovat silkkiä ja peliäly vailla vertaa. Kanen ainoat selkeät heikkoudet ovat fyysisessä pelissä ja otteiden ailahtelevaisuudessa.

Ryan Suter

Kovan kiekkosuvun tuotos on Yhdysvaltain puolustuksen johtaja. Suter ei ole pelityyliltään säihkyvä, mutta on ehdottomasti maailman parhaita alallaan. Suter, 29, pelaa Minnesotassa toista kauttaan 13 vuoden mammuttisopimuksestaan ja on vakiinnuttanut paikkansa Wildin ykköspakkina.

Minnesotan tehokkain puolustaja urakoi NHL:ssä puoli tuntia ottelussa, joten olympialaisten reilun 23 minuutin peliaikakeskiarvo ei häntä hetkauta. Syöttöpisteistä elävä Suter vakuuttaa Yhdysvaltain takalinjoilla viisikkopelin lisäksi sekä yli- että alivoimilla.

Ryan Callahan

Callahan on tällä listalla taistelutahtonsa vuoksi. Älyttömällä työmoraalilla pumpattu Rangers-kapteeni pelaa olympialaisissa lähes täysin samaa roolia kuin New Yorkissa. Callahan varattiin NHL:ään kesällä 2004 vasta neljännellä kierroksella, mutta on osoittanut Rangersille arvonsa.

Callahan, 28, raataa pienestä koostaan huolimatta erittäin fyysisesti ja aiheuttaa vauhdikkaalla karvauspelillään vastustajille harmaita hiuksia. Osaa kahden suunnan pelaamisen ja on Yhdysvaltain luottohevonen alivoimilla.

Suosittelemme

Tuoreimmat