Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kummola: Seppälän kannattaisi jättää sarjataulukot muiden huoleksi

Kalervo Kummola ihmettelee, miksi Niklas Bäckströmin dopingkäry tuli ilmi vasta tuntia ennen finaalia.

urheilu
kalervo kummola
Lehtikuva

Nicklas Bäckströmin dopingkäry on puhuttanut jääkiekon seuraajia eilisestä lähtien. Käry tuli tietoon Ruotsin ja Kanadan välisen loppuottelun aikana.

- Ensimmäinen ajatus oli, että mistä aineesta on kysymys. Kysymys oli piristeestä, joten rangaistus tulee varmasti olemaan aika lievä. Voi olla, että hän pääsee varoituksella, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi.

Kummola arvosteli sitä, että käry tuli esiin vasta juuri ennen finaalia.

- Eniten tässä ihmetyttää, että testi oli tehty keskiviikkona Slovenia-pelin jälkeen. Miksi se tulee esiin vasta tuntia ennen finaaliottelua? Tämä on asia, joka tullaan penkomaan sadan prosentin varmuudella. Sitä pitää kysyä Wadalta ja välillisesti KOK:lta. Tulemme sitä kysymään, niin Kansainvälinen Jääkiekkoliitto kuin Ruotsin ja Suomen olympiakomiteatkin.

- Ihmetyttää, että Wada asettaa itsensä tällaiseen asemaan, kun sattuu olemaan vielä pääkonttori Kanadassa, Kummola heitti.

Ruotsissa tapausta on vähätelty ja Bäckströmiä pidetty viattomana uhrina. Omien sanojensa mukaan Bäckström käytti allergialääkettä, jota hän on käyttänyt jo vuosia.

Ihmetyttää, että Wada asettaa itsensä tällaiseen asemaan, kun sattuu olemaan vielä pääkonttori Kanadassa,

Kalervo Kummola

- Kyllä Ruotsin joukkueen lääkärin olisi pitänyt olla tietoinen kiellettyjen aineiden listasta, jos Bäckström on sitä häneltä kysynyt. Kai ruotsalaisetkin joutuvat katsomaan peiliin ja toteamaan, että ovat mokanneet, Kummola totesi.

- Vastuu on tietysti urheilijalle, mutta sen takia siellä on lääkärit, että tietää kiellettyjen aineiden listat, jos on astmaa tai flunssaa, niin tietää mitä saa käyttää.

"Doping ei ole ongelma Suomessa"

Kummolan mukaan doping ei ole ongelma jääkiekossa - ainakaan Suomessa.

- Piristeet eivät ainakaan Suomessa ole mikään ongelma. Testejä tehdään valtavasti, mutta kukaan ei ole jäänyt kiinni. NHL:stä en osaa sanoa.

Antidopingtoimikunnan lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä totesi, että jääkiekon dopingsääntöjä pitäisi kiristää. Nykyään joukkue diskataan vain, jos kaksi tai useampia joukkueen jäseniä syyllistyy dopingrikkomukseen. Lisäksi vain osa pelaajista testataan.

Kummolan mukaan ongelma on se, että pudotuspelivaiheessa joukkueet lähtevät jo kotimatkalle, joten yhden käryn takia on vaikea diskata koko joukkuetta.

- Mielestäni säännöt ovat hyvät. Nyt ne varmaan tutkitaan uudestaan. Seppälä on tietysti asiantuntija lääketieteellisissä asioissa, mutta hänen kannattaa jättää muiden huoleksi, miten sarjataulukot muodostuvat, Kummola heitti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat