Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

SaiPalle ei jäänyt hyökkäystilaa - "Kärpät pelasi fiksusti"

Kärpät näytti, että se menestyy tarvittaessa ilman luottovahti Jussi Rynnästäkin. SaiPa kaatui tehottomuuteen Kisapuistossa.

urheilu
lasse kukkonen
Tomi Hänninen

Moni sputnit kannattaja elää tulisilla hiilillä maaliskuun puoliväliin asti. Miten kauden yllättäjä SaiPa sijoittuu runkosarjassa, kun tämän illan jälkeen edessä vielä kuusi ottelua.

KalPa, JyP, TPS tulee vielä Kisapuistoon, vieraskaukalot kutsuvat Porissa, Raumalla ja Tampereella Tapparaa vastaan. Kuudesta ottelusta kolme on ”pahoja ” JyP, Lukko ja Tappara, toisaalta muissa otteluissa mitataan SaiPan henkinen taso.

Kärppien maalivahti Jussi Rynnäksen perheen esikoisen syntymä maanantain ja tiistain välisenä antoi Toni Karhuselle näyttöpaikan, jonka hän lunasti puhtaalla nollapelillä SaiPaa vastaan.

Sarjajohtaja näytti pienelle SaiPalle mallia ylivoimasta, kun Esa Pirnes teki illan avausmaalin Kukkosen ja Masuhrin esityöstä. SaiPalla oli suuria vaikeuksia päästä maalintekosektoriin, niin vahvaa oli vieraiden puolustuspeli.

Toisessa erässä jäähyt olivat pääosissa, mutta tilastoihin erä merkittiin 0-0.

SaiPa piinasi vieraita aina viimeisen erän puoliväliin asti, jolloin Julius Junttila sai lahjasyötön kotijoukkueen puolustukselta ja varsin helposti hän iski ottelun ratkaisun erän puolenvälin jälkeen. Loppulukemat 0-3 sama pelaajan iski tyhjiin viimeisellä minuutilla.

Olympiapronssimitalisti Lasse Kukkosella riitti virtaa jo tähänkin otteluun. Hän ylisti Kärppien tiivistä pakettia, jolla voitto Lappeenrannasta saatiin.

Kukkosen mukaan valmistautuminen keskiviikon HIFK peliin alkoi välittömästi ja vierasturnee päättyy vasta perjantai-iltana Espooseen.

Kukkosen mielestä hyvin päättynyt olympiaprojekti antaa uskoa eteenpäin paljon. – Välillä pelataan paljon ja sitten huilataan ja harjoitellaan, ei sen kummempaa, hän totesi tiiviistä ottelurytmistä.

SaiPan Ville Hämäläinen manasi joukkueensa tehottomuutta. Hänen mukaansa tulevissa peleissä SaiPan on saatava suoraviivaisuutta lisää otteisiinsa ja laukauksia kohti maalia on lisättävä.

- Äijää vaan maalille, oli hänen reseptinsä tukehtuneeseen maalintekoon SaiPalle.

Hämäläisen mielestä Kärpät pelasi fiksusti, eikä SaiPalle jäänyt paljoakaan tilaan rakentaa omia hyökkäyksiä.

- Nyt huilaamme pari päivää ja keskitymme perjantain KalPa-kotiotteluun, jossa heillä ei ole paineita. Helppoa ottelua ei ole tulossa, päätti Hämäläinen.

Juhani Lahti, Lappeenranta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat