1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jokeri-molarille sateli kehuja - "Ei saatu mistään sisään"

Jokerit hankki kauden avausvoiton JYPistä, kun nollapeliin venynyt Leland Irving torjui kamppailussa 42 kertaa.

Kuva: Tomi Hänninen

Jokereiden avauserän karkumatka piti läpi ottelun. JYPin ongelma oli viimeistelyn tehottomuus. Kotijoukkue jäi kolmannen kerran kuluvalla kaudella ilman maalia.

JYP hallitsi ottelun ensiminuutteja. Jokerit kuitenkin rankaisi vastahyökkäyksestä, kun Henrik Koivisto antoi erinomaisen poikittaissyötön Janne Lahdelle, joka löi kiekon maaliin. Reilut kuusi minuuttia myöhemmin Jarkko Ruutu vei ylivoimalla vieraat kahden maalin johtoon.

- Kyllä me rimpuiltiin ja hallittiinkin peliä sen jälkeen. Ei vaan tänään saatu sitten mistään sisään. Toisaalta, ei pitäisi antaa 2-0:aa kyllä eteenkään, kertasi JYPin Ossi Louhivaara.

Leland Irvingille kertyi ottelussa torjuntoja kaikkiaan 42, kun Tuomas Tarkki torjui JYP-maalissa 16 kertaa. JYP siis kirjaimellisesti törmäsi Leland Irving-nimiseen muuriin ja turhautui, kun maaleja ei syntynyt.

Toisessa erässä JYP pääsi pelaamaan ylivoimaa kolme kertaa peräkkäin.

- Paljon oli ylivoimaa ja paljon paikkoja. Vastustajan maalivahti pelasi tänään huikean pelin. Kolmannen erän alussa tuli sitten se 0-3 todella pahaan paikkaan, Ossi Louhivaara manasi.

Jokerit otti kauden ensimmäisen voiton JYPistä, joka oli voittanut kolme kauden kohtaamista.

- Ensimmäisessä ja toisessa erässä oltiin vähän pulassa. Kolmannessa erässä meiltä fiksua pelaamista, meillä oli hyvää alivoimaa ja tehokasta ylivoimaa. Hienoa että saatiin pisteet täältä mukaan, koska tämä on vaikea paikka pelata, myhäili Jokerien Ossi Väänänen.

Voitolla Jokerit nousi tasapisteisiin SaiPan kanssa, vain kolmen pisteen päähän neljäntenä olevasta JYPistä.

Jussi Lindroos, Jyväskylä