Beach volleyn olympiapaikkojen metsästys alkaa kesäkuussa

Suomen miehet ja naiset lähtevät tavoittelemaan beach volleyn olympiapaikkoja Continental Cupin kautta. Emilia ja Erika Nyström on Suomen ykköspari.

Erika Nyström Kuva: CEV

Continental Cup on yksi väylä päästä beach volleyssa Rio de Janeiron olympialaisiin. Sekä miehissä että naisissa 42 eurooppalaista maata taistelee yhdestä varmasta paikasta Rioon.

Suomen miehet ja naiset lähtevät tavoittelemaan näitä olympiapaikkoja jo tänä kesänä. Neljän maan avausturnaus pelataan juhannuksena 21.-22.6. Bulgariassa, missä muut joukkueet ovat Serbia ja Albania. Sekä miesten että naisten turnaukseen osallistuu kaksi joukkuetta kustakin maasta.

- Emilia ja Erika Nyström ovat itseoikeutetusti ykköspari aiempien vuosien menestyksen mukaan. Riikka Lehtonen on kuntoutunut vammoistaan hyvin ja palaa vuoden tauon jälkeen Taru Lahden pariksi, Lentopalloliiton beach volleyn päävalmentaja Kai Liukkonen sanoi liiton tiedotteessa.

- Viime vuosina ainoana miesparina Euroopan kiertueella pelanneet moninkertaiset Suomen mestarit Timo Haavisto ja Toni Vahela ovat miesten ykköspari. Toinen edustuspari valitaan toukokuussa. Tätä paikkaa havittelevat muun muassa Pekka Piippo

  • Anssi Hakala ja Jyrki Nurminen - Harri Suonikko.

Tavoitteena niin naisissa kuin miehissäkin on saavuttaa paikka suoraan ensi vuonna pelattavalle kolmannelle kierrokselle. Toiselle kierrokselle osallistuvat ensimmäisellä kierroksella sijoille 3.-5. sijoittuneet.

Continental Cupissa pelataan 4. kierros vielä 2015 sekä välierä- ja finaaliturnaukset 2016. Finaaleissa on mukana kahdeksan miesten ja kahdeksan naisten maata. Voittajat saavat yhden maakohtaisen paikan olympialaisiin ja kaksi seuraavaa pääse vielä yrittämään uudestaan eri maanosien välisessä Intercontinental Cupin Final Round -lopputurnauksessa.