1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vihdoin Koskenkorvaa ja päälle vähän veljesrakkautta

Suorasta puolivälieräpaikasta taisteleva Pelicans nipisti kaksi pistettä Jokereilta. Kimmo Koskenkorva iski kahdesti, kun Pelicans otti 3-2-voiton voittomaalikisan jälkeen.

Kimmo Koskenkorva oli pitelemätön Jokerit-pelissä. Kuva: Lehtikuva

Marraskuussa, kun Jokerit ja Pelicans edellisen kerran pelasivat Helsingissä, Kimmo Koskenkorva sai luistimenviillon ranteeseensa. Huilia tuli kaksi kuukautta. Nyt kauden toinen Areena-vierailu toi mukanaan kaksi maalia. Ensimmäiset sitten marraskuun alun.

Sadan liigamaalin rajapyykin rikkonut 35-vuotias hyökkääjä vei Pelicansin 1-0- ja 2-1-johtoon, mutta Jokerit puristi aina tasoihin. Molemmilla kerroilla ylivoimalla. Avauserässä iski Mikko Kousa ja kolmannessa Teuvo Teräväinen.

Tasakentällisin pelatessa Jokereilla ei huippupaikkoja juuri ollut. Pelicansin jämäkkä puolustuspeli piti siitä huolen.

- Meidän tiiveys lähtee jo oikeastaan huolellisesta hyökkäämisestä. Tänäänkään ei annettu pahoja vastahyökkäyksiä oikein missään vaiheessa eikä menetelty kiekkoa liikaa keskialueella.

- Saatiin kiekko syvään Jokereiden päätyyn ja niillä olikin sitten jo vaikea lähteä hyökkäämään meidän viittä pelaajaa vastaan, Pelicansin Juhani Tyrväinen yksinkertaisti lahtelaisten reseptin.

Nuorempi Tyrväinen pelasi muuten nyt ensi kertaa tammikuun siirron jälkeen vanhaa seuraansa vastaan ja kaiken hyvän päälle vastassa oli isoveli Antti.

- Eilen soiteltiin, mutta puhuttiin kyllä kaikesta muusta kun kiekosta, J. Tyrväinen sanoi.

- Kyllä mä sille sanoin, että pitää pään ylhäällä. Harmittavan vähän oltiin kuitenkin samaan aikaan jäällä. Äiti muistutti, ettei saa tapella, A. Tyrväinen kertoi.

Pikkuveli oli tällä kertaa näkyvämässä roolissa. Alustus Pelicansin 1-0-maaliin, painavia taklauksia ja pelin hellin hetki, kun hän silitti Jarkko Ruudun päätä toisen erän lopun kahakassa.

Ottelun ratkaisun iski Timo Pärssinen voittomaalikisassa. Jokerit nousi yhden pisteen turvin kuudenneksi, viimeiseen suoraan puolivälieräpaikkaan kiinni. Pelicans on yhdeksäntenä viiden pisteen päässä.

- Nämä on kuin pudotuspelejä. Kuuden sakkiin on ehdoton tavoite päästä. Sillä saadaan viikon huili, eikä tarvitsi ottaa vastaan heti Kärppiä tai Tapparaa, Juhani summasi loppukauden panosta.

Pelicans on hyvässä lennossa. 10 viime ottelusta on tarttunut 22 pistettä. 

**Riku Salminen, Helsinki **