Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Puolustava mestari joutuu heti testiin - "Ei pidä joutua takomaan kaksinumeroisia lukuja voittaakseen"

Runkosarjassa SPV ja Oilers eivät kyenneet selvittämään paremmuuttaan, vaan molemmat kauden kohtaamiset päättyivät pistejakoon samoin 6-6-lukemin.

urheilu
SPV juhlii
Salibandyliiga

Kaksi edellistä salibandyn Suomen mestaruutta voittanut Seinäjoen Peliveljet ei päässyt tämän vuoden puolivälieräparien valintatilaisuudessa vastustajaansa valitsemaan, vaan neljänneksi runkosarjassa jääneet seinäjokiset saivat tarjottimella vastaansa viidennen sijan Espoon Oilersin.

Runkosarjaesitysten perusteella on helppo ennustaa, että SPV:n ja Oilersin väliset puolivälieräväännöt ovat playoff-kevään tasaisimpia. Tämän kauden aiemmat kohtaamiset nimittäin päättyivät kumpikin pistejakoon, vieläpä samoin 6-6-lukemin.

- Aika tiukka vastus tulee. Runkosarjassakin pari tasapeliä pelattiin. Edessä on tiukka sarja ja hyvää vääntöä, SPV:n hyökkääjä Sami Koski hymyili leveästi tiistaina järjestetyssä 1. pudotuspelikierroksen valintatilaisuudessa.

- Niin kuin numerot kertovat, niin runkosarjakohtaamisissa maaleja ei niin hirveästi tehty ja pelit olivat tiukkoja alusta loppuun saakka. Varmasti katsomossa sai loppuun asti jännittää voittajaa, ja olisi niistä molemmille joukkueille voiton suonut. Tasainen sarja tulee varmasti nähdyn perusteella, Koski jatkoi.

SPV:llä oli runkosarjan päätöskierroksella vielä mahdollisuus jopa runkosarjan voittoon, mutta jatkoaikatappio Classicille ja SSV:n sekä Happeen voitot tarkoittivat sijoituksen jäämistä neljänneksi.

- Totta kai se tappio pelin jälkeen aina harmittaa, mutta näkisin, että tämä porukka on ollut aina aika kova silloin, kun on muutaman pelin hävinnytkin. Aika luottavainen olo on siihen nähden, että tosiaan hävittiin. Nyt silläkään voitolla tai tappiolla ei ole enää merkitystä, Koski pohti.

"Kun kevät tulee, niin punainen väri sykkii lujempaa"

Koski myönsi, että kahden perättäisen mestaruuden jälkeen pudotuspelikevättä on jo odotettu Seinäjoella.

- Perjantaina jo kopissa aisti, että nyt kaverit alkavat heräillä talviunilta. Sen aisti, että nyt ollaan moodissa.

- Se on kumma juttu, että kun Seinäjoella kevät tulee, niin silloin yleensä tunnelma nousee ja punainen väri sykkii vähän vieläkin lujempaa. Se on jännää, mutta sopii minulle ainakin, Koski nauroi.

Koski kuittasi runkosarjassa pistepörssin voiton tehopisteillä 38+30=68. 2,6 tehopistettä ottelua kohden nakuttanut maajoukkuehyökkääjä jakoi tehoistaan kiitosta koko joukkueelle.

- Voi olla, että vähän myöhemmin näitä mietitään, kun ura on päättynyt. Mutta ei sitä pistepörssin voittoa tässä ehdi sillä tavalla juhlimaan. Jotain se kuitenkin kertoo, että olen myös onnistunut hyökkäyspäässä ja kaverit vierellä ovat pystyneet auttamaan. Se on enemmän yhteistyön tulos kuin yhden pelaajan juttu, Koski kiitteli.

Oilersia vastaan Koski painottaa omien sanojensa mukaan "kliseisesti" puolustuspelaamista.

- Omissa ei saa liikaa soida, ettei joudu itse takomaan kaksinumeroisia lukuja voittaakseen. Erikoistilanteet, ylivoima ja alivoima ovat tärkeitä myös. Se, joka ne hallitsee, saa myös isoja maaleja peleissä, Koski linjasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat