JYPin kultakypärä takoi kolme SaiPan häkkiin - "Maailmanluokan pelimies"

Eric Perrinin hattutemppu oli liikaa SaiPalle. JYP vei jännitysnäytelmän jatkoajan jälkeen 3-2.

Eric Perrin (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

Sarjaohjelman laatija oli ainakin tässä otteluparissa onnistunut loihtimaan huippuhetket kauden loppuun.

SaiPan toiseksi viimeisessä kotipelissä JyP:ä vastaan täydessä Kisapuistossa saattoi ratketa kotiedun saaja puolivälieriin. Molemmat ovat sarjataulukossa tasapisteissä.

Viikolla SaiPa avasi Lukon, mutta tappio Ässille toi näyttöhaluja tähän otteluun. JyP otti niukan voiton perjantaina Kärpistä. Lappeenrantalaisille tuttu puolustaja Brian Salcido ei mahtunut vieraiden kokoonpanoon tässä ottelussa.

Avauserässä mentiin vauhdikkaasti molempien osalta. SaiPa pääsi johtoon kun Markku Flink survoi tilanteeksi 1-0, mutta vieraiden ylivoima puri erän lopulla Eric Perrinin toimesta 1-1.

Toisessa erässä SaiPa pääsi kapteeni Ville Kohon maalilla jälleen kuskin paikalle ja viimeiseen erään lähdettiinkin SaiPan maalin johdolla. Lisäksi sputnikkien ylivoimaa jäi tähän erään 1.41 min.

Ylivoimapeli olikin kotijoukkueella hukassa, sillä lukuisten tilanteiden jälkeen Perrin tasoitti 2-2 kun vain 1.18 oli pelikellossa aikaa jäljellä. SaiPalla oli koko viimeisen erän aikana ottelu hallussa, mutta Marko Virtasen oikea-aikainen aikalisä ja Tarkin poisotto maalilta takasi Perrinin tasoitusmaalin ainekset.

Jatkoajalla tilanteet vaihtelivat päädystä päätyyn, mutta illan sankari Eric Perrin oli liian taitava. Pitkällä Jani Tuppuraisen avaussyötöllä Perrin karkasi läpiajoon ja hän ratkaisi jatkoaikavoiton runsaan 3 min pelin jälkeen.

SaiPan kapteeni Ville Koho oli selvästi pettynyt tappioon, joka oli tällä viikolla toinen maalin tappio.

- Suorastaan sylettää, hän kuvasi tilannetta pelin jälkeen. Kohon mukaan ylivoimapeli oli SaiPalla tänään hukassa, jossa ottelu oli pitänyt ratkaista. Hänen mukaansa JyP käytti erikoistilanteet huomattavasti tehokkaammin kuin SaiPa.

- Nämä ottelut ovat niin pienestä kiinni, että erikoistilanne pelaaminen ratkaisee paljon tähän aikaan kaudesta, päätti Koho.

Vielä viime kaudella SaiPaa edustanut Anssi Löfman iloitsi pisteistä, sillä voitto oli toinen perättäinen vuorokauden sisään.

- Olimme tänään kärsivällisiä ja saimme kovan työn kautta pisteet. Löfmanin mukaan aikalisällä Virtanen kehotti laittamaan painetta SaiPan maalille ja tämä onnistuikin. Löfman pääsi nauttimaan Perrinin  taidoista samassa ketjussa. Hänen mielestään Perrin on maailmanluokan pelimies, joka pystyy ratkaisuihin kovassa paikassa ja hän näkee kentän erittäin hienosti.

JyP pelaa vielä kaksi viimeistä ottelua HIFK:ta ja Bluesia vastaan joista Löfman odottaa tiukkoja kamppailuja.

- Kovat matsit odottavat, jokainen tarvitsee pisteitä  joten samanlainen työ kuin tänään pitää jatkua, jos mielii voittaa päätti Löfman.

Juhani Lahti, Lappeenranta