1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tanja Poutiainen lopettaa - "Olen antanut kaikkeni"

Alppihiihtäjä Tanja Poutiainen ilmoitti lopettavansa kisauransa. Poutiainen kertoi päätöksestään tiedotustilaisuudessaan.

Kuva: Lehtikuva

Alppihiihtäjä Tanja Poutiainen lopettaa kisauransa. Suomen kaikkien aikojen menestynein alppihiihtäjä ilmoitti päätöksestään tiedotustilaisuudessaan Helsingissä.

Poutiainen, 33, kilpailee vielä tällä viikolla maailmancupin suurpujottelun finaalissa ja päättää uransa Rovaniemen SM-kilpailuissa huhtikuussa.

- Tuntuu siltä, että olen antanut tälle lajille kaikkeni. Päätökseni ei syntynyt hetkessä. Tein sen jo ennen Sotshin olympiakisoja, mutta siinä vaiheessa vain lähiomaiseni tiesivät asiasta, Poutiainen kertoi.

Poutiaisen ansioluettelo on vakuuttava. Poutiainen juhli kaudella 2004-2005 pujottelun ja suurpujottelun maailmancupien kokonaisvoittoja. Kaudella 2008-2009 Poutiainen laski suurpujottelucupin voittajaksi.

- Eniten arvostan kauden 2004-2005 saavutuksiani. Sillä kaudella kaikki toimi ja onnistui, Poutiainen muisteli.

Poutiainen saavutti vuonna 2006 suurpujottelun olympiahopean. Lisäksi Poutiaisella on neljä MM-mitalia pujottelusta ja suurpujottelusta.

Poutiainen on kiertänyt maailmancupia vuodesta 1995 lähtien. Poutiaisen kisauraa ovat varjostaneet vakavat loukkaantumiset. Viimeksi Poutiaisen jatko oli vakavasti katkolla vuosi sitten, kun hänen polven eturistisiteensä repesi Saksassa lasketussa maailmancupin osakilpailussa.

- Uralleni on mahtunut myös vastoinkäymisiä. Olen aina taistellut takaisin maailman huipputasolle, Poutiainen mietti.