1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bayern-pomo tunnusti kiertäneensä veroja 18,5 miljoonan edestä

Uli Hoeness talletti miljoonia salaiselle pankkitilille huijatakseen verottajaa. Bayern Münchenin puheenjohtaja pyysi tekoaan anteeksi.

Kuva: EPA

Bayern Münchenin puheenjohtaja Uli Hoeness yllätti kaikki maanantaina ja tunnusti saksalaisessa tuomioistuimessa kiertäneensä veroja 18,5 miljoonan euron arvosta.

Summa ylittää viisinkertaisesti syytteessä esitetyn summan.

Hoeness kertoi tallettaneensa rahaa salaiselle sveitsiläiselle pankkitilille, johon verottaja ei päässyt käsiksi.

Entinen huippupelaaja ja -valmentaja pyysi tekoaan anteeksi ja vetosi, että vapaaehtoinen tunnustus otettaisiin huomioon tuomiossa.

Hoenessille voidaan langettaa viidestä kymmeneen vuotta vankeutta yli miljoonan euron veronkierrosta. Hän pyrkii välttämään vankeustuomion tunnustuksellaan.

- Olen iloinen, että tämä on tullut esiin. Kadun syvästi tekojani. Teen kaikkeni, jotta voisin jättää tämän onnettoman tapahtuman taakseni, Hoeness sanoi maanantaina.

Hoeness maksoi 10 miljoonaa euroa verottajalle tammikuussa 2013 ja kertoi vapaaehtoisesti ilmoittaneensa sveitsiläisestä pankkitilistään ja sen miljoonista. On vielä epäselvää, katsooko oikeus Hoenessin toimineen riittävän aikaisin ja tarpeeksi perusteellisesti, jotta hän ei joutuisi vankilaan.

Hoeness kertoi, että tapauksen noustua julkisuuteen hänen perheensä oli saanut kärsiä. Puheenjohtaja itse oli saanut jopa tappouhkauksia.

Hän muistutti myös viime vuosina hyväntekeväisyyteen lahjoittamistaan viidestä miljoonasta eurosta ja yli 50 miljoonasta eurosta veroja, jotka hän on Saksan valtiolle maksanut.

- En ole yhteiskunnan loinen.