Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Olympiakisat Lehtosen suurin tavoite - "Beach volley ei vielä tuo leipää pöytään"

Suomen kaikkien aikojen naislentopalloilija on vihdoin selättänyt terveysongelmansa. Lentopallokosiskeluista huolimatta Lehtosen tavoitteet löytyvät nyt beach volleystä.

urheilu
Taru Lahti ja Riikka Lehtonen
Taru Lahti ja Riikka Lehtonen Lehtikuva

Riikka Lehtonen on läpikäynyt kahden viime kauden aikana kaksi suurta polvileikkausta ja kyynärpääleikkausta. Nyt yksi maamme kaikkien aikojen menestyksekkäimmästä lentopalloilijoista on kuitenkin kuntoutunut niin hyvin, että hän on päässyt harjoittelemaan – mutta ei lentopalloa, vaan beach volleya parinsa Taru Lahden kanssa.

- Pääsin hiekalle tammikuun alusta ja olen saanut alkaa hyppiä muutama viikko sitten. Toki siihen, että hyppään kunnolla, on vielä vähän matkaa, mutta tavoitteena olisi, että huhtikuusta pääsisimme Tarun kanssa aloittamaan kunnon paritreenin, Lehtonen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Lehtonen ja Lahti muodostavat vuonna 2012 aloittaneen Beach Volley Team Finland -tallin ykkösparin. Lehtosen ja Lahden lisäksi talliin kuuluvat pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa opiskelevat Anniina Parkkinen, Ida Sinisalo, Niina Ahtiainen ja Santeri Sirén. Tallin tavoitteena on saada pari Rion olympialaisiin vuonna 2016.

"En ole saavuttanut Suomen lipun alla mitään"

Lehtonen vaihtoi lentopallon beach volleyhyn, koska hän haluaa menestyä. Se on paljon sanottu naisesta, joka on urallaan voittanut niin Mestareiden liigan, Ranskan, Kreikan kuin Italian liigankin sekä useita eri maiden cup-mestaruuksia.

En halua katua elämässäni mitään päätöksiä tai jäädä harmitelemaan.

Riikka Lehtonen

- En ole kuitenkaan saavuttanut kaikkea, sillä en ole saavuttanut Suomen lipun alla oikeastaan yhtään mitään. En ole ollut yksissäkään EM- tai MM-kisoissa tai olympialaisissa, Lehtonen sanoi.

- Nyt se on mahdollista, sillä tämä touhu on vihdoin saatu niin ammattimaiseksi, että nyt tähän pystyy hyppäämään mukaan. Ja minulla alkaa ikä tulla vastaan, että jos en nyt lähde tähän mukaan, niin sitten se on liian myöhäistä. Enkä halua katua elämässäni mitään päätöksiä tai jäädä harmitelemaan.

"Työ pitää nyt tehdä itse"

Lehtosta on yhä yritetty houkutella lentopallokentille, ja hän on saanut tarjouksen muun muassa Italian suurseura Bergamolta, Venäjältä ja Kiinasta. Lehtonen kuitenkin kieltäytyi, vaikka sopimukset olisivat saattaneet olla rahakkaitakin.

Suomalaisessa beach volleyssa ei suuri raha liiku. Beach Volley Team Finlandin tämän vuoden budjetti on noin 100 000 euroa, ja se pitää sisällään Lehtosen ja Lahden täysipainoisen pelikiertueen sekä nuorten pelaajien kotimaan kiertueen ja ulkomaan turnauksia.

- Ei beach volley vielä tuo leipää pöytään, Lehtonen myönsi.

- Mutta olemme saaneet hienoja yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistavat tämän toiminnan, ammattimaisen harjoittelun ja kisakalenterin. Jostainhan pitää lähteä liikkeelle. Olen aikoinaan lähtenyt 19-vuotiaana maailmalle ja elänyt kädestä suuhun. Työ pitää nyt itse tehdä, sitten katsotaan, mihin se vie. Odotukset ovat kovat, en olisi tähän muuten lähtenyt. Iso kirsikka kakun päällä olisi olympialaiset ja siellä mitali. Mutta sinne on vielä pitkä matka.

Suosittelemme

Tuoreimmat