1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ruudun survomismaali puhutti - Ässä-pakasta hanttikortteja

Jokereiden päävalmentaja Tomek Valtonen oli yllättävän lyhytsanainen, vaikka narripaidat niittasivat Ässät todelliseksi hanttikortiksi maalein 7-2.

Kuva: Tomi Hänninen

Ässät on hävinnyt tällä kaudella aiemmin viidellä maalilla vain .HPK:lle. Senkin kotona Isomäen hallissa. -Vaikea paikka pelata Porissa, kuten aina. Ekassa erässä pääsimme varkain johtoon. Toinen erä oli sitten parempi ja kolmas taas lässyttelyä, tiivisti Valtonen osuvasti.

Avauserän Jokereiden toinen maali puhutti 1-1 tilanteessa. Jarkko Ruutu survoi sen sisään ainakin yleisön mielestä "lainvastaisesti".

  • Olen samaa mieltä Ässien valmentaja Jere Härkälän kanssa. Kyllä kiekko oli

maalivahdin räpylässä ja siletä se lyötiin sisään, antoi kommenttinsa otteluvalvoja Pertti Juhola.

  • Se oli kyseenalainen ja käänteentekevä tilanne. Jatkossa pelasimme

kurittomasti ja Jokerit rankaisi tehokkaasti. Kuormitus on ollut meillä kova. Inhimillisesti ajatellen hyväksyn joukkueen osalta sen, tuumaili puolestaan Ässä-valmentaja Härkälä.

Kaiketi peli oli kuitenkin ohi jo toisen erän päätyttyä. Jokerit johti 6-1. Tomi Mäki teki tilanteeksi 4-1 Jokereille, muttei sen kummemmin elvistellyt matsin jälkeen edes torstain viimeisestä runkosarjan kierroksesta.

  • Tänään tarvitsimme vain pelkkää voittoa. Se oli kylmä fakta. Pyrimme

pelaamaan neljä kentällisen energistä peliä ja se kestettiin. Tulos oli hyvä. Pelit ovat kesken, emmekä tuijota tässä vaiheessa muita. Torstaina nähdään sitten. Siinä keskitymme täysin omaan tekemiseemme. Kärpät on meille  todella hyvä mittari, sanaili kolmosen sentteri Mäki.

Loppu häämöttää myös Ässien leirissä. Sarjasijoitus tulee olemaan 12. ja Pekka Virta jättää siinä vaiheessa Ässien valmennuksen. Alunperin sopimus oli myös ensi kaudesta, mutta mies itse teki ratkaisunsa ja sananmukaisesti eroaa yhden kauden jälkeen porukasta.

  • Henkisesti ja fyysisesti emme ole pystyneet harjoittelemaan viime aikoina

koko joukkueen voimin. Katsomo antoi täällä tukensa energisyyteemme. Tilanne hamkaloitui loistavan kauden alun jälkeen. Kokonaisuuten täällä oli hyvä tunnelma. Mutta kun lumipallo lähti pyörimään toiseen suuntaan, niin sitä oli vaikea pysäyttää.

  • Muisteloita ei kannata vielä tehdä. Torstaina

puku päälle.Sitten puhalletaan ja katsotaan, että kelpaako tässä vielä jatkossa johonkin, tilitti Virta tuntonsa Porin "keikasta".

Jouko Färd, Pori