1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Red Bull -debytantti kovassa paikassa – "Emme dominoi niin kuin ennen"

Daniel Ricciardo lähtee F1-kauteen kovat paineet niskassaan. Ricciardo yrittää täyttää maanmiehensä Mark Webberin saappaat.

Kuva: EPA / Peter Steffen

Daniel Ricciardon taival Red Bullin F1-tallissa on alkanut takkuillen. Mestaritallin testikautta värittivät lukuisat ongelmat, eikä edes nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel yltänyt uudella ajokillaan huippuvauhtiin.

Ricciardon otteet testeissä herättivät epäilyksiä siitä, onko aussikuski oikea mies täyttämään formulasirkuksen taakseen jättäneen maanmiehensä Mark Webberin saappaat.

- Haluaisin olla mahdollisimman kilpailukykyinen niin nopeasti kuin mahdollista. Haluan tallin tietävän, että pystyn ajamaan kärkisijoille, Ricciardo totesi.

- Emme ole missään nimessä sillä tasolla, jolla haluaisimme olla. On selvää, ettemme todennäköisesti dominoi samalla tavalla kuin viime vuonna.

Ricciardolta, 24, odotetaan Red Bullilla paljon. Webber voitti tallille yhdeksän osakilpailua ja sijoittui kolme kertaa kolmanneksi MM-sarjassa, kun entisen Toro Rosso -kuski Ricciardon paras osakilpailusijoitus on seitsemäs.

Erityisen suuret paineet Ricciardolla on tulevana viikonloppuna, kun hän debytoi uuden tallinsa väreissä kotiyleisön edessä Melbournessa.

- En tarvitse psyykkausta, Melbourne hoitaa sen. Olen ainut australialaiskuski, joten vedän varmasti paljon huomiota puoleeni. Ihmiset puhuvat paineista, mutta se on minulle vain jännittävää. Adrenaliini virtaa varmasti.