JYPillä ja Bluesilla tiukka runkosarjapäätös - ”Nyt se kisa vasta alkaa”

JYP voitti Bluesin kotihallissaan 2-1 ja varmisti runkosarjassa sijan viisi. Jokereiden tappion myötä Blues piti kuudennen paikan.

Kuva: Tomi Hänninen

Ottelu oli alusta alkaen tasainen eikä ensimmäisessä erässä maaleja nähty, vain yksi kahden minuutin rangaistus jonka sai JYPin Markus Poukkula.

Toisessa erässä maalihanat aukesivat molemmilla, yhden maalin verran. Erän puolivälin jälkeen JYPin ylivoima tuotti välittömästi tulosta, kun Eric Perrinin syöttö kaukalon kulmasta tavoitti maalin edustalta Anssi Löfmanin, joka laittoi kiekon maaliin.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin Blues tasoitti Jussi Makkosen hyvällä laukauksella, joka meni etukulmasta sisään tolpan kautta.

Kolmannen erän alku oli JYPiltä vahva ja lopulta voittomaalin teki ajassa 41.51 Jani Tuppurainen, joka ohjasi Brian Salcidon siniviivalaukauksen Jani Niemisen selän taakse.

Tiukassa pelissä marginaalit olivat pienet. - Vastustaja oli ylivoiman verran parempi, kuittasi ottelun lopputuloksen Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho.

JYPin lopulliseksi sijoitukseksi runkosarjassa tuli viides, aivan tavoitteeseensa joukkue ei päässyt.

- Kotietu oli tavoitteena. Pikkuisen turhia tappioita on tullut. Viimeiset pelit ovat kuitenkin osoittaneet, että varsinkin kotona ollaan vahvoja. Vieraspeleihin pitää yrittää saada samanlainen meininki kuin tänään täällä, kertoi JYPin Jani Tuppurainen.

JYPin puolivälieräurakka alkaa viikon päästä perjantaina, SaiPaa vastaan Lappeenrannassa. Blues matkaa samana päivänä Raumalle Lukon vieraaksi.

- Meillä on ollut tiukkoja fyysisiä vääntöjä Lukon kanssa runkosarjassa ja varmaan sama jatkuu puolivälierissä. Ei tässä sen ihmeellisempiä analyyseja osaa tulevasta tehdä, summasi Bluesin Arto Laatikainen.

JYPin päävalmentaja Marko Virtasella oli selvät sävelet tulevasta. - Nyt se kisa vasta alkaa, Virtanen totesi taistelun tauottua.

Jussi Lindroos, Jyväskylä