Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomi puristi kahdeksanneksi avoimessa viestissä

Suomi sijoittui maastohiihdon avoimessa viestissä kahdeksanneksi Sotshin paralympialaisissa. Voiton vei odotetusti isäntämaa Venäjä.

urheilu
Maija Järvelä hiihtää ampumahiihtokilpailussa.
Maija JärveläSuomen Paralympiakomitea

Venäjä hiihti voittoon paralympialaisten avoimessa 4x2,5 kilometrin maastohiihtoviestissä. Ukraina oli viestin toinen ennen Ranskaa. Suomen joukkue taisteli kahdeksanneksi.

Maija Järvelä oli Ukrainan hiihtäjän lisäksi ainoa nainen, joka lähti viemään viestiä avausosuudella. Järvelä oli tyytyväinen, vaikka eroa kärkeen kertyi kaksi minuuttia.

- Olihan tuo kokemus. Pystyin hiihtämään hyvää kilpahiihtoa, mutta on nuo ukot vaan kovia. Hauska oli saada kuitenkin porukka viestiin ja onnistuttiinkin ihan hyvin, Järvelä hymyilee.

Suomen viestiä toisella pätkällä vei eilen ampumahiihdon 15 kilometrin matkalla hiihtänyt Juha Härkönen. Härkönen onnistui säilyttämään Suomen eron kärkeen samana.

- En saanut sellaista lentoa kuin eilen päälle, suksi oli kyllä jälleen tosi hyvä. Hieno kokemus hiihtää viestijoukkueessa, Härkönen kertoi oman osuutensa jälkeen.

Rudolf Klemetti on pitänyt vapaan hiihtoa vahvempana lajinaan, mutta hän hoiti Suomen toisen perinteisen osuuden erittäin hienosti. Klemetti nosti Suomen sijoitusta opashiihtäjänsä Timo Salmisen kanssa kahdella pykälällä.

- Saatiin tänään hyvä rytmi päälle. Ei se hiihto koko aikaa tuntunut hyvältä, mutta tästä on hyvä lähteä huomiselle päämatkalleni, Klemetti kertoi.

Ankkuriosuuden hiihti Lasse Kankkunen, joka piti Suomen kahdeksantena kolmen sekunnin erolla USA:n joukkueeseen.

- Tänään sain hyvin irti itsestäni. Olen tyytyväinen hiihtoon muuten, mutta tekniikka hajosi tuossa lopussa. Lopussa sai puristaa, että sain pidettyä USA:n takana. Huomenna on mielenkiintoinen kisa tulossa, Kankkunen kertoo.

Huomenna hiihdetään paralympialaisten viimeinen kilpailumatka. Kelkkaluokat ja naiset hiihtävät 5km ja miehet 10km vapaalla hiihtotavalla.

Lähteet: Suomen Paralympiakomitean tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat