Anton Lindforsin ranking nousi huomattavasti - "Saatiin podium-apina pois selästä"

Anton Lindfors oli 18:s kauden viimeisessä lumilautacrossin maailmancupin osakilpailussa. Maailmancupin rankingissa Lindfors ylsi kuitenkin loistavaan sijoitukseen.

Anton Lindfors Sotshin olympialaisissa. Kuva: Lehtikuva

Anton Lindfors jäi Espanjan La Molinassa lumilautacrossin maailmancupissa finaalin ensimmäiselle kierrokselle. Suomalaisen sijoitus oli lopulta 18:s. Kisan voittoon laski saksalainen Paul Berg.

- Tänään oli hemmetin kova eka heat: rankingin 1. ja 3. heti vastassa. Pari pientä virhettä tuli ja ne olivat liikaa, Anton Lindfors kertoi.

Edellisessä kilpailussa Sveitsin Veysonnaz’ssa Lindfors ylsi uransa parhaaseen suoritukseen toisella sijallaan. Palkintopallisijoituksen ja muidenkin hyvien suoritusten ansiosta hän tuli rankingin lopputuloksissa seitsemänneksi. Se on paras suomalaissijoitus lumilautacrossin rankingissa koskaan.

- Maailmancup-rankingin 7:s sija on hyvä ja olen tyytyväinen. Mahdollisuudet olivat top kolmeen, mutta laji on tiukka ja tänään ei onnistuttu nappiin. Hyvää eteenpäin menoa kuitenkin viime kaudesta ja oikealla tiellä ollaan kohti tavoitteita. Ensi vuonna pistetään paremmaksi ja taistellaan joka kisassa kärkisijoituksista. Hyvä kausi kuitenkin lajille ja minulle. Toivottavasti saadaan tulosten kautta myös toimintaamme kehitettyä, Anton jatkaa.

Lindforsin valmentaja Juha Guttorm on tyytyväinen suojattinsa kauteen.

- Ei voi kuin olla samaa mieltä Antonin kanssa. Olen todella tyytyväinen, että saatiin vihdoin podium-apina selästä Sveitsissä. Seitsemäs sija rankingissa on tosi hyvä sijoitus näillä rajallisilla resursseilla. Toivotaan, että hyvä kausi tuo lisää resursseja toimintaan, Guttorm totesi.i

Lindfors kilpailee seuraavan kerran lumilautailun SM-kisoissa Vuokatissa 26.-29.3.