Mäkäräiselle tripla - ylivoimainen voitto Kontiolahdella!

Kaisa Mäkäräinen voitti kaikki Kontiolahden maailmancupin osakilpailut. Mäkäräinen otti takaa-ajokilpailussa ylivoimaisen voiton.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa MäkäräinenLehtikuva

Mäkäräinen pääsi starttaamaan takaa-ajokisaan 6 sekunnin johtoasemasta ja pystyi tuplaamaan eron ennen ensimmäistä ampumapaikkaa. Mäkäräinen sai ensimmäisellä makuupaikalta yhden sakkokierroksen, mutta toisena startanneella Tora Bergerillä meni vielä huonommin: hän ampui peräti kolme ohilaukausta.

Mäkäräinen kasvatti eroa takaatuleviin tasaiseen tahtiin ja ammuttuaan toisen makuupaikan puhtaasti oli ero toisena olleeseen Daria Domratshevaan 42,6 sekuntia. Ensimmäisellä pystypaikalla Mäkäräinen ampui yhden ohilaukauksen ja Domratsheva puhtaasti, joten ero kaventui 26,5 sekuntiin.

Mäkäräisen hermot pitivät toisella pystyampumapaikalla loistavasti, ja hän ampui kaikki laikat alas. Kun Domratsheva vielä joutui sakkokierrokselle, kasvoi Mäkäräisen johto melkein minuuttiin.

Joensuulainen tuuletti voittoaan jo niin sanotun seinänousun päällä ja pääsi ylittämään maaliviivan ylhäisessä yksinäisyydessä Suomen lippu kädessään. Voitto oli Mäkäräiselle hänen uransa yhdeksäs maailmancupissa.

Kisan toiseksi sijoittui Domratsheva, joka hävisi Mäkräiselle tasan minuutin. Kolmannen sijan otti Olga Zaitseva, jonka voittokamppailu kaatui ensimmäiseen ampumapaikkaan. Venäläinen ampui makuulta peräti neljä ohilaukausta.

Mari Laukkanen starttasi takaa-ajokisaan 27. sijalta ja oli vielä makuuampumapaikkojen jälkeen hyvissä asetelmissa. Ensimmäisellä pystypaikalla hän sai kuitenkin huonon tuuliraon, ja kaksi ohilaukausta pudotti hänet tuloslistalla alaspäin. Viimeisellä ampumapaikalla Laukkasen sihti oli kadoksissa ja neljä sakkokierrosta pudottivat hänet lopulta 39. sijalle.

Mäkäräisen kanssa maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta taisteleva Tora Berger oli lopulta kisan viides. Mäkäräinen nousi maailmancupin pisteissä 781 pisteeseen, kun Bergerillä pisteitä on kasassa 724. Maailmancupia on jäljellä vielä kolme osakilpailua.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat