Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Djokovic löi Federerin trillerissä - "Ottelu oli loistava"

Turnausvoitto oli serbialaiselle Novak Djokovicille tämän kauden ensimmäinen.

urheilu
Novak Djokovic voitti Roger Federerin.
EPA/DANIEL MURPHY

Novak Djokovic onnistui kukistamaan Roger Federerin tenniksen Indian Wellsin Masters-turnauksen loppuottelussa jännittävien vaiheiden jälkeen erin 3-6, 6-3, 7-6(7-3). Voitto oli maailmanlistan kakkoselle uran kolmas Indian Wellsissä.

Ottelun ratkaisevasta kolmannesta erästä muodostui melkoinen trilleri. Djokovic onnistui murtamaan Federerin syötön erän alussa ja serbialainen pääsi syöttämään ottelun voitosta 5-4-tilanteessa.

Sveitsiläinen onnistui kuitenkin venymään tärkeällä hetkellä ja murtamaan Djokovicin syötön, joten lopulta ottelun ratkaisu venyi katkaisupeliin.

Djokovic hallitsi sitä alusta asti ja karkasi nopeasti 3-0-johtoon. Ottelu ratkesi, kun Federerin lyönti jäi verkkoon.

- Ottelu oli loistava ja todella vaikea. Roger pelasi mainiosti ja häntä vastaan on aina ilo pelata, Djokovic kehui vastustajaansa.

- Kun pääsin syöttämään ottelun voitosta, Roger pelasi fantastisesti. En voinut tehdä oikeastaan mitään. Onneksi sain kerättyä itseni katkaisupeliin, serbialainen lisäsi.

Turnausvoitto oli Djokovicille tämän kauden ensimmäinen. Federerille tappio oli sen sijaan ensimmäinen Indian Wellsin turnauksen loppuottelussa. Aikaisemmin sveitsiläinen on onnistunut voittamaan turnauksen ennätykselliset neljä kertaa.

- Henkilökohtaisesti olen todella tyytyväinen. Mielestäni pelaan tällä hetkellä hyvää tennistä ja nautin pelaamisesta, 32-vuotias Federer sanoi ottelun jälkeen.

- Tietenkin olisin halunnut voittaa lopussa enemmän pisteitä, mutta Novak teki pelin vaikeaksi, sveitsiläinen jakoi tunnustusta.

Kohtaaminen oli kaksikolle uran 33:s ATP-kiertueella. Voitot ovat edelleen Federerin hyväksi 17-16.

Djokovic pitää paikkansa maailmanlistan kakkosena. Federer puolestaan nousi tuoreella listalla kolme sijaa viidenneksi.

Suosittelemme

Tuoreimmat