Suora

  • Monte Carlo, live EK 1
  • Naisten normaalimatka, Anterselva

Suomi harkitsee koripallon EM-isännyyttä 2015

Ukraina saattaa luopua vuoden 2015 koripallon EM-kisojen järjestämisestä. Suomi on kiinnostunut kisaisännyydestä, mutta ei kuitenkaan ainoana järjestäjänä.

urheilu
Yleiskuva
EPA

Suomi saattaa tavoitella koripallon ensi vuonna pelattavia koripallon EM-kisoja, jos Ukraina ei pysty järjestämään maalle myönnettyjä kisoja sekasortoisen poliittisen tilanteen takia. Suomi ei kuitenkaan vastaisi kisajärjestelyistä yksin. Yhtenä mahdollisuutena olisi se, että alkulohkot pelattaisiin Suomen lisäksi myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

- Tästä on ollut jo puhetta, jos Ukrainassa ei voida järjestää kisoja. Jatkamme keskusteluja, kertoo lomamatkalta tavoitettu koripalloliiton toiminnan johtaja Vesa Walldén.

Suomi ja Liettua ovat MM-kisapaikkojensa myötä jo varmistaneet kisapaikkansa ensi vuoden EM-kisoihin. Myös Viro nähdään varmuudella EM-parketilla, kun se kaatoi viime kesänä Bulgarian kaksiosaisessa karsintaottelussa.

Walldénin mukaan kisaisännyys tulisi nopeasti vastaan, vaikka lopputurnaus pelataan vasta runsaan puolentoista vuoden kuluttua.

- Odotetaan virallista päätöstä ja jatketaan keskusteluja sen jälkeen, Walldén jatkaa.

- Meidän pitää totta kai myös selvittää kaikki kisaisännyyteen liittyvät ehdot kansainväliseltä koripalloliitolta Fibalta. Siihen kuuluvat peliareenat, hotellit ynnä muut, päättää Walldén.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat