1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mestari vahvisti rivejään maajoukkuepelaajilla: "Suomen parhaat olosuhteet"

Marianna Tolvanen ja Nora Heroum pelaavat lauantaina alkavalla Naisten liigan kaudella Åland Unitedin joukkueessa. Ahvenanmaalaiset voittivat sarjan viime kaudella ja jahtaavat nyt toista peräkkäistä mestaruuttaan.

Marianna Tolvanen (oik.) Suomen maajoukkuepaidassa. (arkistokuva) Kuva: Lehtikuva

Åland United suisti viime kauden päätteeksi PK-35:n Naisten liigan valtaistuimelta. Ahvenanmaalaiset kruunattiin vuoden 2013 Suomen mestareiksi vantaalaisten kolmen mestaruuskauden jälkeen.

Toista peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva Åland United koki muutoksia viime kauden jälkeen. Kokeneneista pelaajista esimerkiksi Jaana Lyytikäinen ja Tiina Saario eivät ole enää ryhmässä mukana.

Viime kaudella loistaneet nigerialainen Cynthia Uwak ja yhdysvaltalainen Monica Dolinsky ovat sen sijaan jälleen valmiina johtamaan ahvenanmaalaisten hyökkäystä. Suomen maajoukkuepelaajista Adelina Engman ja Juliette Kemppi jatkavat niin ikään joukkueessa.

Lisäksi Åland United on vahvistunut mielenkiintoisilla nuorilla pelaajilla. Joukkueen vahvuuteen liittyivät esimerkiksi viime kaudella FC Hongassa pelanneet maajoukkuepelaajat Marianna Tolvanen ja Nora Heroum. Myös Ella Vanhanen siirtyi Pallokissoista ahvenanmaalle.

- Mielestäni täällä on Suomen parhaat olosuhteet. Koko yhteisö on täällä meidän tukenamme ja täällä pystyy pelaamaan kokopäiväisesti jalkapalloa, 21-vuotias Tolvanen kertoi siirtonsa taustoista Ylelle.

- Täällä on hyviä treenejä ja hyvät mahdollisuudet esimerkiksi yksilölliseen saliharjoitteluun, 19-vuotias Heroum säesti.

Lähes koko harjoituskauden loukkaantuneena ollut Tolvanen kertoi, että useiden maajoukkuepelaajien edustukset saattavat jopa muodostaa Åland Unitedille merkittävän haasteen. Ahvenanmaalaisten pelaajarinki on laadukas, mutta melko kapea.

- Palautumisen suhteen pitää toimia fiksusti, sillä matkustamista tulee paljon. Emme voi menettää yhtään pelaajaa ryhmästä ja jokaista tullaan tarvitsemaan. Maajoukkuepelaajien runsaus on haaste, sillä heille tulee vielä enemmän reissaamista ja pelejä.

Lisämielenkiintoa Åland Unitedin kauteen tuovat myös edessä olevat Mestarien liigan pelit, jotka joukkue aloittaa karsintakierrokselta.

- Kovia pelejä on tulossa, Heroum sanoi.

Kotimaan liigassa Tolvanen odottaa kovimman haasteen tulevan tuttujen joukkueiden suunnalta.

- Tälle kaudelle on tullut paljon vaihtelua. Kaikki jengit ovat kovia, mutta pääkaupunkiseutu on yleensä ollut todella kova, Tolvanen sanoi viitaten PK-35:een, FC Honkaan ja HJK:hon.