IL: Huippukuntoisella Pitkämäellä kyynärpäävamma

Tero Pitkämäen tavoitteena on heittää yli 90 metriä kesällä. Suomalaisen kyynärpää saattaa vaatia leikkaushoitoa ennen kilpailukautta.

Kuva: Tomi Hänninen

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen harjoitusleiriä Etelä-Afrikassa on varjostanut kyynärpään kipeytyminen. Vamma on tuttu moninkertaiselle arvokisamitalistille, sillä kyynärpää on leikattu jo kahdesti miehen uran aikana.

Käsi tulehtui Etelä-Afrikassa ja harjoitukset jouduttiin keskeyttämään pariksi viikoksi. Suomeen palatessaan Pitkämäki käy magneettikuvissa, jonka jälkeen edessä saattaa olla operaatio.

Koko tänä talvena ei ole ollut yhtäkään huonoa heittotreeniä. Sen takia olen melko levollisin mielin.

Tero Pitkämäki

Pitkämäki painottaa, että kyseessä on vain pieni operaatio, josta toipuminen kestää muutaman viikon. Leikkaus on kuitenkin tehtävä pian, ettei kesän kilpailukausi ole vaarassa. Pitkämäki uhkuu heittointoa ja on hyvässä kunnossa.

- Tähän asti kausi on ollut hyvä. Tekniikka on kunnossa. Koko tänä talvena ei ole ollut yhtäkään huonoa heittotreeniä. Sen takia olen melko levollisin mielin, Pitkämäki kommentoi.

Myös valmentaja Hannu Kangas toteaa suojattinsa olevan hyvässä iskussa. Kangas alleviivaa kuitenkin, että kyynärpäävaiva on otettava vakavasti.

- Teron fysiikka on kovalla tasolla, jopa lähellä kaikkien aikojen ennätystä. -- On tässä tarkkana oltava. Tero ei kuitenkaan ole enää mikään nuori mies, Kangas sanoo.

Pitkämäen tavoitteena on rikkoa kesän aikana 90 metrin raja. Siinä on onnistunut viimeksi Andreas Thorkildsen Pekingin olympialaisissa.