Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Napoli - Spezia
  • Jalkapallon Italian cup, Napoli - Spezia

Stoch varmisti kokonaiskilpailun voiton – Freund liiteli mäkiennätyksen

Severin Freund hyppäsi voittajakasi kauden toiseksi viimeisessä mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa Slovenian Planicassa. Puolan Kamil Stoch varmisti kokonaiskilpailun voiton.

urheilu
Mäkihyppääjä Severin Freund juhlii voittoa
Severin FreundEPA

Tuore lentomäen maailmanmestari Severin Freund leiskautti ensimmäisellä kierroksella hurjan hypyn. 137,5 metriä kantanut hyppy on Planican uusi mäkiennätys.

Horjahdus alastulossa verotti kuitenkin saksalaiselta tyylipisteitä ja hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla viisi. Kilpailun johdossa ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Norjan Anders Bardal, jonka hyppy kantoi 136,5 metriä.

Toisella kierroksella hirmukunnossa oleva Freund ponkaisi jälleen 137,5 metriä, joka riitti voittoon, kun toiseksi hypännyt Bardal jäi 134,5 metriin. Kilpailun kolmanneksi hyppäsi isäntämaan Peter Prevc.

Uransa ensimmäisessä maailmacupin kisassa hypännyt Cene Prevc oli hienosti 16:s. 18-vuotias slovenialainen on maailmancupin kokonaiskilpailussa toisena olevan Peterin pikkuveli.

Lauri Asikaisella oli kehno tuuri tuuliraon kanssa. Hänet vedettiin kertaalleen jo ennen hyppyä puomilta ja lopulta siivu kantoi vain 116 metriä. Toiselle kierrokselle ei ollut asiaa, vaikka Asikainen sai peräti 17,6 pistettä tuulihyvityksistä. Suomalainen jäi lopulta sijalle 47.

- Ei se ihan käsikirjotuksen mukaan mennyt. Jos eilisiin treenihyppyihinkin vertaa, niin aika alisuorittamiseksi meni. Yritin ehkä vähä turhan varman päälle vetää ja jäi asento vähän taakse eikä mies ollut vauhdin menossa mukana, Asikainen kertoi.

Kamil Stoch varmisti neljännellä tilallaan maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. 26-vuotias Stoch on edennyt urallaan tasaisesti kohti maailman huippua. Toissa vuonna puolalainen oli kokonaiskilpailun viides ja viime kaudella hän sijoittui kolmanneksi.

Freund ja Prevc jatkavat taistelua kokonaiskilpailun kakkossijasta. Freund kiilasi voittonsa myötä Prevcin ohi yhdellätoista pisteellä.

Lauantaina Planicassa hypätään joukkuemäki ja sunnuntaina on vuorossa kauden viimeinen henkilökohtainen kilpailu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat