Spina hullaannutti täpötäyden Kisapuiston

Lappeenrannan Kisapuistossa koettiin todellista jääkiekon playoffs-huumaa, kun sputnikit ottivat niukan mutta ansaitun 2-1-voiton JYPistä loppuunmyydyssä kotihallissa.

Kuva: Tomi Hänninen

Ottelussa edettiin tasalukemissa 1-1 aina viimeisen erän loppuhetkille asti, jolloin vierasjoukkue syyllistyi kahteen jäähyyn, eikä SaiPa jättänyt tilannetta hyödyntämättä.

Ensin Jani Tuppurainen otti kampituksesta kahden minuutin rangaistuksen ja hetkeä myöhemmin aitioon teki seuraa toinen JYP-pelaaja Jyrki Välivaara.

Kahden miehen ylivoimalla SaiPa näytti vaarallisuutensa ja David Spina sai iskeä hallitusti ohi Tuomas Tarkin voittomaalin ajassa 57.38.

Tarkki ei yksinkertaisesti ehtinyt sivuttaisliikkeessä SaiPan pyörityksen mukana, joten avausvoitto näissä puolivälierissä kirjattiin kotijoukkueelle.

Jaakko Rissasen pudottua aivan ottelun alkuhetkillä kokoonpanosta Stefano Giliati istui hyvin Spinan ja Daviksen kanssa ketjukokoonpanoon ja tuskin Tirkkonen lauantaipeliin tätä kolmikkoa lähtee hajottamaan.

Spina on pitkin kevättä istunut hyvin SaiPan pelityyliin, josta saattaa olla iloa pitkäänkin.

SaiPan kapteeni Ville Koho piti ottelua niin tiukkana kuin odotettiinkin.

- Tasaista on ollut ennenkin ja sama jatkunee tulevissakin peleissä, ennusti Koho. Hänen mielestään SaiPa tuli hyvin peliin sisään, mutta sitten vieraat saivat hetkeksi otteen hallintaansa.

- Toinen erä oli heikko, hän myönsi, mutta onneksi lopun ylivoimamaali käänsi ottelun meille, iloitsi Koho.

- Spina ja Giliati pelasivat tosi energistä peliä tänään, äijät tekevät sitä työtä, että luistelevat paljon ja hienoa että saivat onnistumisia. He auttoivat meidät voittoon, näki Koho.

JYPin Anssi Löfman harmitteli, että maalit jäivät ylivoimalla tekemättä. - Pienet asiat ratkaisevat, sanoi Löfman.

Hänen mielestään erikoistilannepelaaminen astuu isoon kuvaan näissä peleissä, ja niissä ne ratkaisut on pystyttävä tekemään.

- Alusta asti on saatava painetta vastustajan päätyyn, jolla saadaan ote haltuun, Löfman totesi.

- Lauantaiksi ei keksitä mitään uutta, nyt tiedämme enemmän siitä, mitä SaiPa tekee ja kotihallissa meidän on tiukennettava entisestään otetta, Löfman päätti.

**Juhani Lahti, Lappeenranta           **