1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Nummelin nauttii - "Tässä on ollut jo kaksi hekumaottelua"

Petteri Nummelin laukoi Lukolle tärkeän 2-2-tasoituksen päätöserässä, kun Blues kesyyntyi raumalaisten pihdeissä hyvätunnelmaisessa SM-liigan playoffs-pelissä.

Petteri Nummelin palaa Lukon kokoonpanoon SaiPa-ottelussa. Kuva: Tomi Hänninen

Kokenut Petteri Nummelin toi ylivoimamaalillaan Lukon tasoihin päätöserässä ylivoimalla. Nummelin kehui muiden tapaan ottelun tasoa, tunnelmaa ja reiluja peliotteita.

- Tottakai on hyvät fiilikset. Tässä on ollut kaksi hekumaottelua. Molemmat joukkueet pelaavat fyysistä ja rehtiä peliä. On ollut kiva pelata.

- Kevät tulee ja playoff herää henkiin. Mahtavaa jääkiekkoa, Nummelin hehkutti pelin jälkeen pipo päässä ja sandaalit jalassa.

Voitot ovat nyt yksi yksi, eikä Lukko päästänyt Bluesia kahden voiton etulyöntitilanteeseen.

- Aina on tärkeää, kun voittaa pelin. Tässä tarvitaan neljä voitto-ottelua. Ennen ei ole sarja loppu, ennen kuin toinen sen saavuttaa.

- Periaatteessa on ihan sama, oletko 0-3 häviöllä vai mennäänkö tasaisesti. Neljä voittoa tarvitaan ja peli kerralla mennään.

Molemmissa peleissä isäntien 2-0-johto on kääntynyt vierasvoitoksi. Tuudittaako, kun pääsee kotiyleisön edessä alussa juhlimaan.

- Näin tuntuu käyvän! Eilen me lopetettiin vähän hyökkääminen ja passivoiduttiin. Kaveri pääsee silloin tietysti antamaan painetta.

- Tänään taas Bluss johti ja lopetti ehkä vähän hyökkäämisen ja men päästiin kiinni. Kaksi peliä ja vähän päinvastaiset tulokset, pelit ovat kuitenkin olleet samanlaiset.

Nummelin ja kaikki pelaavat joukkueelle, mutta miten se 2-2 sykähdytti henkilökohtaisesti?

- Tottakai lämmittää, että maali tulee. Ei silti ole väliä, kuka viimeistelee. Pääasia on, että joku pistää. Toivottavasti tehdään yksi enemmän kuin vastustaja, se on näissä peleissä tärkeää.

Kuinkans Lukko meinaa katkaista maanantaina vierasvoittojen ketjun?

- Katsotaan, mietitään. Unohdetaan tämä peli, kun päästään bussiin. Ruvetaan lataamaan kohti maanantaita. Tiukkaa pitää mennä ja kovaa vääntöä tulee taas maanantaina.

Mikko Hannula, Espoo