1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Alamäkiluistelun maailmanmestaruus Suomeen

Salla Kyhälä juhli Kanadassa alamäkiluistelun naisten sarjan mestaruutta.

Salla Kyhälä. Kuva: Victor Engström / Red Bull Content Pool

Itävallan Marco Dallago ja Salla Kyhälä ovat alamäkiluistelun MM-sarjan vuoden 2014 mestareita. Dallago ja Kyhälä voittivat sarjansa kauden viimeisessä osakilpailussa Kanadan Quebec Cityssä 110 000 katsojan edessä.

- Ihan mahtava fiilis. Voitin edellisen maailmanmestaruuteni täällä Quebecissa vuonna 2011, joten tämä rata sopii minulle todella hyvin, onnellinen Kyhälä sanoi tiedotteessa.

Miesten sarjan paras suomalainen Quebec Cityssä oli Toni Heikkilä. Heikkilä oli päätösosakilpailun 18:s. Ensimmäistä kauttaan alamäkiluistelun MM-sarjassa kiertänyt Heikkilä oli 18:s myös lopullisissa MM-pisteissä.

- Ekan laskun ilmalento hieman säikäytti ja siinä taisi tämä jalkapöytä murtua alastulossa. Tokassa erässä otin alun hieman rauhallisemmin ja olin kolmantena. Kundit edessä pitivät kuitenkin niin tiukkaa linjaa, että en päässyt enää ohittamaan, Heikkilä kertoi.

Miikka Jouhkimaisen tie päättyi ennen puolivälieriä ja hän sijoittui 22. sijalle.

- Harmittaa, että kisa meni taas omaan kompurointiin vaikka vauhti olisi riittänyt parempaan sijoitukseen. Olin viime kauden päätteeksi kuudes ja nyt 12:s, niin ei siihen voi olla tyytyväinen. Nyt vaan kova treeni päälle ensi kautta varten, jotta olen kovassa vireessä kauden alkuun, MM-pisteissä 12. sijalle yltänyt Jouhkimainen summasi.

Paavo Klintrup oli päätöskisan 37:s, Markus Juola 39:s, Matias Von Schantz 53:s ja Joonas Eväkoski 73:s.