Suora

  • Urheiluruutu

Bergerillä ylimääräisiä paineita

Ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta Kaisa Mäkäräisen kanssa taisteleva Tora Berger lopettaa uransa tämän päivän kilpailuun.

urheilu
Norjan Tora Bergen Holmenkollenin maisemissa.
Tora Berger kilpailee tänään viimeisen kerran urallaan.EPA / Stian Lysberg Solum

OSLO. Tänään Holmenkollenilla päättyvä ampumahiihdon maailmancup on monelle hiihtäjälle uran viimeinen. Starttiviivoilta katoaa monta tuttua ja menestyksekästä nimeä.

Naisten puolella tällä hetkellä tunnetuin lopettaja - varsinkin suomalaisille - on Norjan Tora Berger, 33. Berger hakee uralleen toista maailmancupin kokonaiskilpalun voittoa kotiyleisönsä edessä. Ainut este sillä tiellä on Suomen Kaisa Mäkäräinen.

Berger on saavuttanut urallaan neljä olympiamitalia, 18 MM-mitalia ja 28 maailmancupin osakilpailuvoittoa. Hän on myös puolustava maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja.

Norjalaisista uransa päättää myös maailmanmestari Ann Kristin Flatland.

Saksalaiset menettävät jälleen yhden ampumahiihtotähden, kun Andrea Henkel ripustaa aseensa ja suksensa naulaan. Henkel on kiertänyt maailmancupia jo kaudesta 1998/1999 lähtien. Salt Lake Cityssä olympiakultaa voittanut Henkel on myös kahdeksankertainen maailmanmestari.

Miesten puolella Ruotsi kokee suurimmat menetykset tämän kauden jälkeen, kun sekä Björn Ferry että Carl Johan Bergman ”jäävät eläkkeelle.”

Ferry voitti Ruotsille maan ensimmäisen olympiakullan Vancouverin takaa-ajossa. Lisäksi hänellä on kolme MM-mitalia. Tänä vuonna 36 vuotta täyttävä Ferry otti maaliskuun alussa Pokljukassa maailmancupin osakilpailuvoiton kolmen vuoden tauon jälkeen.

Uransa lopettaa myös maastohiihdosta ampumahiihtäjäksi vuonna 2000 vaihtanut Itävallan Christoph Sumann. Sumann saavutti Vancouverissa kaksi olympiahopeaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat