Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

HPK:n aktiivisempi ote ei auttanut - "Huippuyksilö ratkaisi"

Juhamatti Aaltonen nousi Raksilan parrasvaloihin upottaessaan urhean HPK:n pyristelyt ensimmäisessä jatkoerässä.

urheilu
Kuva 21.3. 2014
Lehtikuva

Joukkueiden kolmanteen kohtaamiseen lähdettiin Kärppien johtaessa otteluvoitoin 2-0. Maanantaisesta kohtaamisesta oli lupa odottaa aiempaa erilaista peliä ja sitä se toden totta olikin.Avauserä oli täydellistä kotijoukkueen hallintaa. Huippupaikoille pääsi vuoronperään mm. Esa Pirnes, Toni Kähkönen ja Ivan Huml, mutta Juuse Saros nollasi Kärpät osin taidolla osin tuurilla.

Erän ainosta osumasta vastasi täysin yllättäen HPK, kun Borna Rendulic pääsi sutimaan kiekon sisään vastahyökkäyksen jälkeisestä riparista. Tilannetta edelsi heikko neloskentän vaihto Kärpiltä ja tähän otteluun pukenut Joonas Komulainen pelasi tilanteen löysästi. Hyvällä pelihuumorilla liikkeellä ollut kotijoukkue oli ensimmäisen erän jälkeen 1-0 tappiolla lähes sillassa ollutta HPK:ta vastaan.

Toiseen erään tuli piristynyt vierasjoukkue. Se sai oman kiekollisen pelinsä kuntoon ja mikä tärkeintä, se sai tukahdutettua Kärppien hyökkäyspeliä. Erä eteni vieraiden hallinnassa, mutta seuraavasta maalista vastasi Kärpät. Simon Suoranta alusti maalin hienolla pelillä omassa päässä eikä myöskään Juho Keräsen tarjoilu ollut pekkaa pahempi. HPK:n avausmaalissa nukuksissa ollut Joonas Komulainen pääsi nokitusten Saroksen kanssa ja nosti kiekon kattoon kilpipuolelle.

Kotiyleisön odottaessa johtomaalia iski kuitenkin HPK. Jesse Saarisen laukaus tipahti Tomi Karhusen suojuksista jäähän ja Borna Rendulic oli tilanteessa terävimpänä tuikaten kiekon sisään. Kroatialaisen illan toinen oli todellinen työmiehen maali. Tilanne kahden erän jälkeen 1-2.

Kolmas erä oli sekavaa ja avointa peliä. Paikkoja oli molemmissa päissä, mutta maalivahdit olivat jälleen suuressa roolissa. Kärpät onnistui tasoittamaan ylivoimalla, kun Juha-Matti Aaltonen laukoi viivasta ohi Saroksen. Tuuletuksessa purkautui ottelusarjan tuoma lataus. Enempää maaleja ei kolmannessa erässä nähty, vaan 2-2 tilanteesta seurauksena oli ottelusarjan ensimmäinen jatkoerä.

Jatkoerässä HPK oli alati vaarallinen. Se voitti lähes joka aloituksen ja aiheutti hyökkäyspääsä sydämen tykytyksiä täpötäydelle Raksilan yleisölle. Kesken ritarilauman kovan painostuksen Mika Pyörälä vapautti Juha-Matti Aaltosen puolittaiseen läpiajoon.

"Juhiksen" kova lämäri löysi tiensä takaylänurkkaan ja halli räjähti.

- Ajattelin heti, että nyt kovaa ja ylös, kun vastassa on pienikokoinen maalivahti. Onneksi meni, vaikka paljonhan se on noita torjunut, veisteli ottelun ratkaisija Aaltonen.

HPK olisi suurella työmäärällään ansainnut voiton, mutta kolmas täplä kuitenkin Kärpille lukemin 3-2. Lauri Marjamäki oli ottelun jälkeen rauhallinen:

- Pelin alku oli meiltä todella hyvä. En edes muista koska viimeksi ollaan aloitettu noin hyvin. Kaksi seuraavaa erää oli avoimempaa peliä. Oltiin takana, ajettiin kaveri kiinni ja tapettiin vielä alivoimat, siihen pitää olla tyytyväinen. Tärkeä maali Aaltoselta, kaveri haluaa ottaa roolia ja lisäksi vielä kopissa suu käy nykyään paljon.

HPK:n Pasi Arvonen oli karvaasta tappiosta huolimatta luottavainen:

- Alku oli meiltä heikko, kaverilla oli siinä koko ajan paikkoja. Parannettiin kuitenkin, mutta huippuyksilö ratkaisi tänään voiton. Tämä ei kuitenkaan vaikuta meidän seuraavan pelin latautumiseen millään tavalla. Perjantaina nähdään vielä täällä!

Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat