Tarabin haluaa Turkuun haastamaan Pitkämäkeä

Neuvottelut Moskovan MM-pronssimitalistin kanssa käyvät kuumina. Toimitusjohtaja Jari Salonen ei paljasta, nähdäänkö Andreas Thorkildseniä tai Vitezslav Veselyä Turussa.

Venäjän Dimitri Tarabin heitti viime kesänä Moskovassa MM-pronssille. Kuva: EPA

Paavo Nurmi Games kokoaa Tero Pitkämäen ympärille kovatasoista keihäskilpailua. Toimitusjohtaja Jari Salosen mukaan maailman parhaalle ei voi hakea muuta kuin parasta vastusta. Yksi sellainen on jo pihdeissä. Moskovan MM-kisoissa pronssia saavuttanutta Dimitri Tarabinia on jo tarjottu Turkuun heittämään.

- Hänen asioistaan neuvotellaan parhaillaan. Se on yksi meidän tavoite tällä hetkellä, Salonen sanoo.

Pitkämäen ja Norjan Andreas Thorkildsenin kohtaaminen on perinteisesti nähty Suomen suvessa ja Kuortaneella. Kun Pitkämäki jättää Kuortaneen eliittikisat Lontoon Timanttiliigan osakilpailun vuoksi väliin, nähdäänkö kaksikon kohtaaminen Turussa?

-Siitä en osaa sanoa yhtään. Ei ole ollut puheissa vielä. En muista, onko Andreasta nähty koskaan Turussa. Moni olisi varmasti onnellinen, jos tämä tapahtuisi jo tänä kesänä, mutta kuten totesin, niin me haetaan maailman parhaimmistoa paikalle. Toivotaan, että Andreas palaa sieltä, ehkä hieman laimean viime kauden jälkeen takaisin kartalle, Salonen sanoo.

Entä Vitezslav Vesely?

- Kiinnostava nimi, olen kuullut, Salonen kiertelee.

Kesäkuun 25. päivänä järjestettävien Paavo Nurmi Gamesien urheilijabudjetti on 250 000 euroa, josta palkintorahoja on 90 000. Salosen mukaan urheilijakattausta ei rakenneta parin, kolmen lajin ympärille.

- Olen aikaisemminkin rinnastanut, että kunnon yleisurheilukilpailu on kuin festivaali. Siellä pitää olla artisteja paljon ja lajeja paljon. Stadionkonsertit, jossa mennään yhdellä artistilla, ovat erikseen. Haluan tehdä tästä täysipainoisen yleisurheilufestivaalin, jossa leveys on tärkeä. Haluaisin, että joka lajissa meiltä löytyy urheilijoita, joilla on jonkinasteisia arvokisamitaleja tai finaalipaikkoja kaulassa, Salonen sanoo.