Suora

  • Suunnistuksen EM Sprintti viestit
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Henrik Sillanpää debytoi Davis Cupissa

Jarkko Nieminen on Suomen ykköspelaaja, kun Suomi kohtaa huhtikuun alussa Bosnia ja Hertsegovinan Talissa.

urheilu
Tennis yleiskuva

Suomi kohtaa Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän toisella kierroksella 4.-6. huhtikuuta Talissa, Helsingissä Bosnia ja Hertsegovinan joukkueen.

Suomen joukkueen ykkösenä on Jarkko Nieminen (ATP 40), jolle tämä on jo hänen 31. DC-maaottelunsa. ATP-rankingjärjestyksessä joukkueen kakkoselle, Henrik Sillanpäälle (ATP 715), tämä on sen sijaan hänen ensimmäinen Davis Cupinsa.

Lisäksi Suomen joukkueessa pelaavat Juho Paukku (ATP 1451) ja Henri Kontinen (ATP-nelinpeliranking 73). Suomen kapteeni on Kim Tiilikainen.

Micke Kontinen on rannevamman takia sivussa. Herkko Pöllänen on kiinni USA:ssa yliopistositoutumistensa vuoksi.

Bosnia ja Hertsegovina tulee Suomeen samalla joukkueella, jolla se voitti ensimmäisellä kierroksella Kreikan. Joukkueessa ovat Damir Dzumhur, Mirza Basic, Aldin Setkic ja Tomislav Brkic.

Toukokuussa 22 vuotta täyttävä Damir Dzumhur (ATP 160, 4p 807) on pelannut seitsemässä DC-ottelussa. Hän on ehtinyt jo ottaa 12 ITF Futures –kaksinpelin ja kahdeksan nelinpelin turnausvoittoa. Tammikuussa hän eteni karsinnan kautta Australian avointen kaksinpelin kolmannelle kierrokselle, jolla hävisi Tomas Berdychille.

Dzumhurin ikätoveri Mirza Basic (ATP 223, 4p 545) on ehtinyt pelata jo kolmessatoista DC-ottelussa – hän tuli joukkueeseen 16-vuotiaana. Hän on voittanut kuusi ITF Futures –turnauksen kaksinpeliä ja yhden nelinpelin. Viime vuonna hän voitti Brkicin kanssa Sarajevossa ATP Challengerin nelinpelin.

26-vuotias Aldin Setkic (ATP 261 4p 448)) on ollut joukkueessa vuodesta 2008 ja pelannut 16 DC-maaottelua. Hänellä on 12 ITF Futures –turnausvoittoa kaksinpelissä ja 16 nelinpelissä.

Maaliskuun alussa 24 vuotta täyttävä Tomislav Brkic (ATP 474, 4p 313) aloitti DC-joukkueessa vuonna 2008 ja on pelannut 14 DC-maaottelua. Hän on voittanut kolme ITF Futures –turnauksen kaksinpeliä ja 14 nelinpeliturnausta sekä Sarajevon ATP Challengerin nelinpelin.

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat