Louhivaara pelasti JYPin, SaiPa-hyökkääjän teko jatkokäsittelyyn

JYP otti elintärkeän 2-1-voiton kotihallissaan SaiPasta ja kavensi ottelusarjan 1-3:een. Ossi Louhivaara teki JYPin molemmat maalit.

JYPin Ossi Louhivaara Kuva: Tomi Hänninen

JYPin tilanne selkä seinää vasten ei näkynyt joukkueen otteissa hermoiluna. Joukkue tuli otteluun erittäin vahvasti ja peli pyöri SaiPan päädyssä. JYPin 1-0 –johtomaali syntyikin jo ottelun toisella minuutilla.

Vain alle kaksi minuuttia myöhemmin SaiPa tasoitti Jesse Mankisen maalilla, joka oli lähes kopio Louhivaaran osumasta. Erän loppupuolella Louhivaara osui vielä toistamiseen.

- Ei näissä peleissä voi ajatella liian pitkälle. Valmistautumisen tällaiseen peliin pitää olla ihan samanlaista kuin muihinkin peleihin. Ihan samanlaiset rutiinit tehtiin tänään kuin aikaisemminkin. On hienoa, kun on kunnon panos pelissä. Nauttia näistä pitää, kertoi JYPn Ossi Louhivaara.

Aiemmissa peleissä esiintynyttä vahvaa fyysistä pelaamista ja korkeaa tunnelatausta ei Hippoksella juurikaan nähty.

- En tiedä, rupeaako miehet vähän väsymään, SaiPan Ville Koho mietti.

JYPin peliä on haitannut liian suuri ailahtelevaisuus pelin sisällä. Tänään se oli poissa.

- Kyllä me pitkälti pystyttiin tekemään hommaa hyvin. Kolmannessa erässä tuli jäähyjä ja av-peli on eri peli kuin muuten.

- Pitää vaan keskittyä koko ajan. Yhdet maalit sinne tai tänne eivät saa suuntaa muuttaa. Tällaiset pelit ratkeavat muuten nopeasti, Ossi Louhivaara kertasi.

SaiPa johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 3-1. Seuraava ottelu pelataan perjantain SaiPan villin kotiyleisön edessä Lappeenrannan kisapuistossa.

- Samaa taistelua ja samaa vääntöä se tulee olemaan. Kliseitä on, mutta pienet asiat ratkaisee, niin se vaan tässä menee.

- Ylivoimaan pitää saada lisää tehoa, kuittasi SaiPan kapteeni Ville Koho.

Ottelun loppuvaiheen taklaus herätti keskustelua ottelun jälkeen. SaiPan Markku Flinck taklasi laidassa JYPin Anssi Löfmania. Flinck sai tilanteesta 5+20. Otteluvalvoja Juha Pajunen kertoi, että tuomio oli oikea ja se menee jatkotarkasteluun.

Jussi Lindroos, Jyväskylä