SaiPa-valmentaja luottaa liigaan ja tuomareihin - "Emme voi vaikuttaa puheisiin"

Pekka Tirkkosen mukaan Markku Flinckin keskiviikkoisessa taklauksessa ei ollut vahingoittamisyritystä. Jonne Virtasen puheista hän ei huolehdi.

Kuva: Tomi Hänninen

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen haluaa jättää JYPin Jonne Virtasen puheet perjantaisen puolivälierän alla omaan arvoonsa.

Jyväskyläläisten voimahyökkääjä kertoi torstaina Ilta-Sanomille, että saattaa teloa jonkun SaiPan ykköspelaajista perjantain ottelussa. Virtanen hermostui Markku Flinckin taklauksesta, jonka seurauksena JYPin Anssi Löfman loukkaantui.

Jos liigan kurinpito langettaa Markku Flinckille vain yhden ottelun pelikiellon, Virtanen pitää hintaa pienenä.

- Emme voi vaikuttaa, mitä puhutaan. Emme pelkää tuollaisia puheita ja keskitymme normaalisti seuraavaan peliimme. Toki vastustajalla on joku tarkoitus, mitä he yrittävät. Sitä meidän ei tarvitse miettiä, Tirkkonen kuittaa.

Miten Jonne Virtasen kokoinen uhka jätetään kaukalossa huomiotta?

- Luotamme siihen, että pelissä on tuomarit. Kun tällaisia juttuja on julkisuuteen tullut, niin liigalla on varmaan oma sanansa myös siinä. Luotamme, että heillä on oma tahonsa, joka tätä valvoo.

Iltalehden haastatteleman (siirryt toiseen palveluun) kurinpitäjä Sampo Liusjärven mukaan Virtasen puheet voivat mennä kurinpidon käsittelyyn, mutta aloitteen pitää tulla SM-liigan toimitusjohtajalta Kimmo Rannistolta. Rannistoa ei tavoitettu torstaina.

Tirkkosen mielestä Flinckin taklauksessa ei ollut kysymys vahingoittamisyrityksestä.

- Olimme maalin tappiolla kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, tunteet ovat kovasti pinnassa ja loppuun asti taistellaan. Tuollainen tilanne nyt valitettavasti kävi siinä. Sille ei mahda mitään. Tahallista vahingoittamisyritystä ei ollut meidän puolelta kyllä. Selkeä pelitilanne, jossa valitettava loukkaantuminen tapahtui, Tirkkonen kuvailee.

SaiPa-valmentajan näkökulmasta puolivälierät JYPia vastaan ovat olleet menevää kiekkoa.

- Tämä on ollut todella vauhdikas ja fyysinen ottelusarja. Paljon on ollut taklauksia ja yleisöön menevää peliä. Kaikki ovat nähneet, se on varmasti molempia joukkueita kuluttanut. Varmasti molemmilta löytyy virtaa ja halua jatkaa taistelua. Hyvä fyysinen tiukka sarja menossa.