1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Henttalan alkukausi on ollut rikkonainen: "Harmittaa todella paljon"

Pyöräilijä Joonas Henttala joutuu ajamaan neljän päivän kilpailun toipilaana, kun tallilla ei ollut sopivaa varamiestä.

Kuva: Team Novo Nordisk

Yhdysvaltalaisjoukkue Team Novo Nordiskin palkkalistoilla ajava Joonas Henttala aloitti neljän päivän Coppie e Bartali -etappikilpailun Italiassa torstaina. Ensimmäinen 99,5 kilometrin etappi oli melko tasainen ja illalla ajettiin lisäksi 13,3 kilometrin mittainen joukkue aika-ajo.

Etappikilpailuun sisältyy myös isoja vuoristonousuja ja lisäksi henkilökohtainen aika-ajo. Huipputalleista mukana ovat muun muassa Sky, Lampre-Merida ja Cannondale.

Henttalan alkukausi on ollut rikkonainen - ensin iski norovirus helmikuussa ja hiljattain ajetun Taiwanin etappikilpailun jälkeen nousi kuume, joka on saatu hallintaan. Henttala joutuu ajamaan Italiassa toipilaana, kun Team Novo Nordiskilla ei ollut sopivaa varamiestä kilpailuun.

Ensimmäisen etapin jälkeen, hänen tehtävänä oli auttaa mahdollisimman paljon italialaista Andrea Peronia. Henttala tuli maaliin 181. sijalla, lähes 10 minuuttia kärjen jälkeen. Ison-Britannian Ben Swift johtaa kilpailua.

- Harmittaa todella paljon, ajo oli hankalaa selviytymistä ja sairastelu vaikuttaa ajamiseen tällä hetkellä. Toivottavasti suuntaus on parempaan päin, totesi Joonas Henttala.