Törkytaklauksesta kahden ottelun pelikielto SaiPa-hyökkääjälle

SaiPan hyökkääjä Markku Flinck on saanut kahden ottelun pelikiellon törkeästä taklauksestaan, jonka uhrina oli JYPin Anssi Löfman.

SaiPan Markku Flinck määrättiin kahden ottelun pelikieltoon. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi on määrännyt SaiPan Markku Flinckin kahden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Flinck taklasi keskiviikon puolivälieräottelun loppuhetkillä törkeästi JYPin Anssi Löfmania.

Flinck sai selästä taklaamisestaan suihkukomennuksen, kun kamppailua oli pelaamatta reilut kaksi minuuttia. Löfman talutettiin hämärän rajamailla ulos kaukalosta. SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi perusteli Flinckille määrättyä pelikieltoa liigan verkkosivuilla.

- Löfman ei ole tietoinen uhkaavasta taklauksesta. Vastuu tilanteessa on suurimmaksi osaksi taklaajalla (Markku Flinck). Flinckin on tullut havaita, että Löfman on selin häneen nähden. Flinck vie tästä huolimatta taklauksen täydellä voimalla loppuun saakka siten, että hänen luistimensa nousevat taklauksen yhteydessä, Liusjärvi kirjoittaa kurinpitopäätöksessä.

Flinck on näin pelikiellossa illalla Lappeenrannassa pelattavassa SM-liigan puolivälieräottelussa SaiPa - JYP. SaiPa on johdossa otteluvoitoin 3-1 ja siis vain voiton päässä paikasta liigan välieriin. Flinck on sivussa myös SaiPan seuraavasta pudotuspeliottelusta.