TV-kasvot pitävät ykköskuskeina Moilasta ja Teivaista

Kari Hietalahti ja Sami Hintsanen yrittävät saada T75-rivin oikein lauantaina Ravisuoran 16 hevosessa.

urheilu
Sami Hintsanen.
Sami Hintsanen.Yle kuvapankki

Kari ”Hissu” Hietalahti seurasi aiemmin raveja ahkerasti. Kaikista parhaiten näyttelijä pääsi kisatuntumaan raviradalla.

- Lämmittelyssä näki aika paljon hevosten sen päivän kunnosta. Kaikkein kiinnostavimpia ovat vähän tulisieluiset hevoset, jotka saattavat kyllä laukata herkästi. Suomenhevoset puolestaan ovat aika hankalia veikattavia. Jos on volttilähtö suomenhevosilla, niin ei tiedä yhtään kuinka siinä käy, Kari arvioi.

Hevospelit kiehtovat Hietalahtea, koska ne eivät ole pelkkää arpapeliä.

- Toto -peleissä voi pärjätä tiedolla. Toki pohjatyötä pitää tehdä paljon ja perehtymiseen menee runsaasti aikaa. Itse pelasin lähtöjä usein kakkossuosikin kautta, hän kertoo.

Ravien seuraaminen on jäänyt Karilta viime vuosina vähiin, mutta hän on lähdössä mielenkiinnolla mukaan Ravisuoran 16 hevoseen vieraaksi.

- Pääsen testaamaan, että olenko enää yhtään jyvällä näistä hommista, Hietalahti naurahtaa.

Kovimmaksi kuskiksi hän nimeää pitkän pohdinnan jälkeen Ari Moilasen. Hietalahden mukaan Moilanen on kuski, joka pärjää vähän huonommallakin hevosella.

Ravisuoran toinen vieras, Sami Hintsanen puolestaan nimeää ykkösohjastajaksi Sami Sandbergin.

- Kyllä mun on pakko vetää tässä vähän kotiinpäin, koska Sami ohjastaa ja valmentaa Lacrossea, josta omistan osuuden. Tosin, kyllähän Teivainen yleensä vähintään yhden lähdön illassa voittaa, joten kai hänet täytyy myös mainita, Hintsanen nauraa.

Sami Hintsasella on omien sanojensa mukaan ”hatara tietämys hevosista”. Tampereella ravibussin isäntänäkin toiminut Hintsanen on käynyt raveissa jo 80 –luvulta lähtien.

- Kuten kaikki Tamperelaiset miehet nuorena, myös minä olin kiinnostunut kaikesta urheilusta ja siihen liittyvästä pelaamisesta. Sen myötä tutustuin toto -peleihin ja niiden kautta hevosiin. Suurena haaveena on saada T75-rivi joskus kiinni, Hintsanen kertoo.

Laulava juontaja lähtee valoisin mielin raviohjelman vieraaksi.

- Jos sieltä saisi asiantuntijoilta hyviä vinkkejä, hän suunnittelee.

Kari Hietalahti ja Sami Hintsanen ovat vieraana Ravisuoran 16 hevosessa lauantaina 29.3.2014. Joukkueen kapteeneina nähdään näyttelijä Anu Sinisalo ja raviasiantuntija Ilmari Halinen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat