Suora

  • Dota 2: The International
  • Sikiöseulonta

SM-yhdistetty Herolan ylivoimaa, myös isoveli mitaleille

Ilkka Herola otti odotetusti toisen perättäisen yhdistetyn Suomen mestaruuden. Herola voitti SM-kultaa Rovaniemell 16,5 sekunnin erolla.

urheilu
Ilkka Herola
Ilkka HerolaTomi Hänninen

Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola oli SM-yhdistetyn suurin ennakkosuosikki, mutta oli mäkiosuuden jälkeen vasta toisella sijalla. Piikkipaikkaa piti hallussaan Kuusamon Erä-Veikkojen 18-vuotias Ville Heikkinen, joka hyppäsi Ounasvaaran HS100-mäessä 96,5 metrin loikan.

- Ihan hyvä hyppy. Kerrankin osuin keulille. Hyvä keli ja hyvä vauhti oli, niin pystyin nautiskelemaan hyville metreille, Heikkinen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Heikkinen pääsi hiihto-osuudelle neljän sekunnin johtoasemassa, mutta Herola otti tämän kiinni nopeasti. Heikkinen kaatui ohituksen jälkeen eikä saanut peesiapua. Myös Herola pyllähti, ja takaa tulevat saivat häntä kiinni, mutta vain hetkeksi. Herola lisäsi vauhtia ja lopulta takaa-ajoryhmä antoi Herolan mennä menojaan ja ratkoi himmeämmät SM-mitalit keskenään.

Herola pääsi ylittämään maaliviivan lopulta ylivoimaisena mestarina. Eetu Vähäsöyrinki menetti mahdollisuudet mitaliin kaatumalla vain pari sataa metriä ennen maalia, ja kolmikko Arttu Mäkiaho - Matti Herola - Eero Hirvonen kirivät loppusuoralla hopeasta.

Mäkiaho oli muita vahvempi ja otti toisen sijan. Ilkka Herolan isoveli Matti ylitti maaliviivan kolmantena ja jätti Hirvosen mitalien ulkopuolelle 0,1 sekunnin erolla.

- Olen lähinnä helpottunut, että kausi on nyt ohi. Tähän on hyvä lopettaa ja lähteä lomalle. Onneksi ei tarvinnut limitille vetää. Heitin hienot lipat ensimmäisellä kierroksella ja se hiihdätti pikkuisen pidempään. Meinasi pojat tulla peesiin, ja piti vähäksi aikaa kiristää, tyytyväinen mestari kertoi ja oli onnellinen myös veljensä puolesta.

- Onneksi veli ei jäänyt neljänneksi, niin kuin minä aina!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat