JYPin viiden välierävuoden putki katki – ”Turhaan annoimme helppoja maaleja koko sarjassa”

Viitenä viime vuotena SM-liigan välierissä pelannut JYP antoi hyökkääjä Jani Tuppuraisen mielestä liikaa helppoja maaleja SaiPalle.

Kuva: Tomi Hänninen

**LAPPEENRANTA. **SaiPa kaatoi JYPin 6-4-lukemin maanantain hurmoksellisessa seitsemännessä puolivälierässä ja eteni välieriin, jossa se kohtaa Kärpät. JYP taisteli vieraskentällä pitkään ja hartaasti, mutta lopulta Idän Ihmeen hurmos vei voiton jyväskyläläisten kovasta yrityksestä.

Viime vuosien kestomenestyjälle tappion hetki oli erittäin raskas, sillä joukkue nousi sarjassa 0-3-tappiotilanteesta vielä seitsemänteen otteluun, mutta jäi lopulta ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen ilman välieräpaikkaa.

- Turhaan annoimme helppoja maaleja koko sarjassa. En missään nimessä tarkoita maalivahtipeliä, mutta kaiken kaikkiaan liian helppoja meni omaan päähän. Näissä peleissä nuo maalit vaan korostuvat, kokenut Jani Tuppurainen mietti ottelun jälkeen.

- Olen kuitenkin ylpeä äijistä. On ollut paljon loukkaantumisia pitkin kautta ja nuoret pelaajat ovat tulleet hyvin mukaan ja kantaneet tosi hyvin vastuuta. Maalivahdit Rajaniemi ja Saikkonen pelasivat tänään hyvin. Ensimmäisiä pelejä pudotuspeleissä ja hyvin olivat mukana, hän jatkoi.

Samoilla linjoilla oli myös kotikaupungissaan vierasjoukkueen paidassa pelannut Anssi Löfman.

- Vaikea paikkahan tämä on. Hyvin pelasimme tänään ja tasainen peli oli. Pienet asiat ratkaisivat, kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen palannut hyökkääjä mietti ottelun jälkeen.

- Totta kai kotikaupunkia kohtaan tuntee sympatiaa. Meidän joukkueen tästä tietenkin olisi pitänyt mennä jatkoon, mutta nyt emme saaneet sitä parasta lopputulosta tähän. Se on nyt SaiPa jatkossa ja onnea heille jatkoon, hän jatkoi.