1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kummola kuumana kohukirjasta: "Jos kirjoittavat valheita, nähdään oikeudessa"

Kummolan rahankääntöpiiri -nimellä kulkeneen kirjaprojektin nimi lyhennettiin Kummolan kääntöpiiriksi. Kustantajan mukaan nimen vaihtoon ei ole vaikuttanut ulkopuolinen painostus.

Urheilu
Kalervo Kummola.
Yle

Helsingin käräjäoikeus antaa torstaina ratkaisunsa asiassa, jossa käsitellään toimittaja Pentti Sainion kirjan Kummolan kääntöpiiri – urheiluviihteen kulissien takaista peliä julkaisemista. Kirjan kustantavan Into Kustannuksen mukaan Kummola ja Jääkiekkoliitto ovat yrittäneet estää kirjan julkaisemista.

Helsingin käräjäoikeus antaa ratkaisunsa juttuun kello 11. Oman tiedotustilaisuutensa Into Kustannus järjestää kello 14.

Se nimi oli minulle ainakin suurin asia. Juttu on voitettu, olkoon päätös mikä hyvänsä.

Kalervo Kummola

Alun perin kirjaprojekti kulki nimellä Kummolan rahankääntöpiiri. Nyt se on lyhennetty muotoon Kummolan kääntöpiiri. Yle Urheilun tavoittaman Kalervo Kummolan mukaan kirjaan on oikeusjutun myötä tehty hänelle mieluisia muutoksia.

- Luulen, että siellä on jo suurimmat valheet vaihdettu ja nimi muutettu. Se nimi oli minulle ainakin suurin asia. Juttu on voitettu, olkoon päätös mikä hyvänsä, Kummola kommentoi.

Kirjan julkaisseen Into Kustannuksen toimitusjohtajan Jaana Airaksisen mukaan kirjan sisältöön tai nimeen ei ole vaikuttanut ulkoinen paine.

- Minulla ei ole aavistustakaan, mitä näillä valheilla tarkoitetaan. Eihän se käytännössä voi tarkoittaa mitään, koska Kalervo Kummola ei ole nähnyt kirjan sisältöä, Airaksinen kertoi Ylen haastattelussa.

Kummola ihmetteli, miksi kirjasta noussut kohu kiinnostaa mediaa. Hän ei halunnut kommentoida tarkemmin väitettä, jonka mukaan Jääkiekkoliitto yrittäisi estää kirjan julkaisun.

- Se nyt oli varmaan juristien taktiikkaa. Enempää en tätä asiaa kommentoi, Kummola tiuskaisi.

- Meidän puolesta saavat kirjottaa, mitä tykkäävät. Jos kirjoittavat valheita, niin sitten nähdään oikeudessa, kun kirja on ilmestynyt, Kummola lisäsi.

Juttua päivitetty torstaina klo 10.20: Käräjäoikeus antaa ratkaisun klo 11, ei klo 10, kuten oikeudesta aiemmin kerrottiin.

Juttuun lisätty perjantaina klo 14.29 Into Kustannuksen toimistusjohtajan Jaana Airaksisen kommentit.