Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Kannattajien suosikilta odotetaan urotekoja: ”Rakastettu ja arvostettu pelaaja”

Viime kaudella FF Jaron parhaaksi pelaajaksi valittu Hendrik Helmke palasi takaisin joukkueeseen. Pietarsaarelaisten keskikenttä vaikuttaa vahvalta, mutta hyökkäyspäässä olisi tilausta lisävahvistuksille.

urheilu
FF Jaron logo
Veikkausliiga

Jaron kannattajat saivat maaliskuussa kuulla hartaasti toivomansa uutisen. Viime kaudella joukkueen keskikentällä ihastuttanut ja seuran vuoden 2013 pelaajaksi valittu saksalais-brasilialainen Hendrik Helmke palasi Pietarsaareen norjalaisesta Tromsöstä tehden kauden loppuun kestävän sopimuksen.

- Helmke on tyyliltään sellainen pelaaja, jota Aleksei Eremenkon jalkapallossa tarvitaan. Kentällä hän on samantyylinen pelaaja kuin Eremenko itse aikoinaan, eli hyvä syöttelijä ja viimeistelijä, Jaron kannattajaryhmään kuuluva Erik Forss kuvaili Yle Urheilulle.

- Hän on Pietarsaaressa rakastettu ja arvostettu pelaaja, joten uskon hänen saapumisensa tuovan sekä kannattajille että joukkueelle lisäuskoa tähän kauteen.

Keskikenttä on paperilla Jaron vahva alue                                               

Jaron keskikenttä vaikuttaa sen vahvimmalta osa-alueelta janäytti Forssin mukaan toimivalta jo ennen Helmken saapumistakin.

- Keskikentälle saatiin Helmken lisäksi Fredrik Svanbäck, joka on myös oikein hyvä pelaaja. Jonas Emet on joukkueen kapteeni ja Pietarsaaren oma poika, eikä häntä sovi unohtaa. Emet taistelee kovasti ja tekee hyvää joukkueen yhteishengelle.

Emetin ohella myös 34-vuotias Svanbäck on kotoisin Pietarsaaresta ja joukkueen oma kasvatti. Monipuolinen ja tekninen pelaaja palaa Jaroon lähes kymmenen Ruotsin sarjoissa vietetyn vuoden jälkeen.

Keskikentälle Jaro hankki myös Kenian maajoukkueessa pelanneen 21-vuotiaan Peter Opiyon. Minuutteja lienee luvassa myös** Markus Kronholmille**.

Hyvä topparipari ja mielenkiintoiset vahvistukset laidoille

Keskikentän ohella myös Jaron puolustajatilanne vaikuttaa Forssin mukaan lupaavalta.

- Jos Mathias Kullström ja Johan Brunell pysyvät ehjinä koko kauden, on Jarolla oikein hyvä keskuspuolustus. Laitapuolustaja Carlos Fondacaro on pelannut Boca Juniorsissa, joten kyllä hänen pitäisi kelvata Veikkausliigaankin.

Kullströmin ja Brunellin ohella keskuspuolustukseen on tarjolla venäläinen Ilja Vaganov, joka pelasi Jarossa jo vuosina 2011-2012.

Argentiinalainen Fondacaro saapui Jaroon Kreikasta. Joitakin otteluita suurseura Boca Juniorsissa taannoin pelannut 26-vuotias pelaaja pystyy pelaamaan laitapuolustajan tontin ohella myös ylempänä laidalla. Laitapuolustajaksi hankittiin myös lainasopimuksella Trinidad ja Tobagon maajoukkuemies Aubrey David.

Suomalaispelaajista laitapuolustajan paikalle ovat tarjolla Kevin Peth ja Jari Sara. Forssin odotuksen kohdistuvat etenkin vasta 20-vuotiaaseen Pethiin.

- Peth pelasi viime vuonna hyvän kauden ja voi olla tänä vuonna vieläkin parempi.

Jaron maalivahtina jatkaa viime kaudella paikoitellen hyviä otteita esittänyt Jesse Öst.

Maalinteko Winchesterin vastuulla - monipuolisuutta kaivataan

Hyökkäyspäässä suuren vastuun kantaa kauden mittaisella lainasopimuksella Jarossa pelaava Trinidad ja Tobagon Shahdon Winchester, joka nähtiin Pietarsaaressa jo viime kaudella.

- Meillä ei ole paljon hyökkääjiä ja Winchester on tehnyt hyvään tahtiin maaleja pelatessaan talvella kotimaassaan. Hänen vastuullaan on maalinteko ja vähintään 15 maalin tahdilla kaudesta tulee Jarolle onnistunut.

Forssin mielestä Jaron hyökkäyskaluston pitäisi kuitenkin olla monipuolisempi ja vahvistuksille olisi käyttöä.

- Jaro pelaa pitämällä paljon palloa, mutta joskus pitäisi pystyä hyökkäämään yksinkertaisemmin. Viime kausilla oli Frank Jonke ja sitä ennen Irakli Sirbiladze, jotka ovat hieman isompia herroja ja joille saattoi pelata palloa pidettäväksi.

- Winchester on nopea ja taitava viimeistelijä, muttei mikään target-pelaaja. Jos vastustaja parkkeeraa puolustusbussin maalinsa eteen, niin kuinka pääsemme siitä läpi?

Jaron hyökkäykseen on Winchesterin lisäksi tarjolla kokenut ruotsalainen David Carlsson, joka pelasi viime kaudella Kakkosen GBK:n riveissä. Vasta 19-vuotias Iidle Elmi on Forssin mukaan hyökkäyspään jokerikortti.

- Elmi on jokerikortti ja näyttää hallikauden perusteella siltä, että hänen kehityksensä on menossa oikeaan suuntaan. Hän on nopea ja tekninen. Vastuuta ei välttämättä tule heti, mutta toivon hänen tekevän läpimurtonsa näytön paikan saadessaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat